Línia d'ajuts per a persones treballadores autònomes

Última revisió 07-04-2020 11:25
07/04/2020

El termini per sol·licitar els ajuts ja és obert i finalitzarà el 5 de maig. 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha posat en marxa un ajut, en forma de prestació econòmica, de fins a 2.000 euros per a les persones treballadores autònomes que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del coronavirus en la seva activitat econòmica.

Per accedir a aquest ajut, cal que figurin d'alta en activitats de les quals les autoritats sanitàries han decretat el tancament i no disposar d'altres fonts alternatives d'ingressos. També cal que les persones estiguin donades d'alta al règim especial de treballadors autònoms de la Seguretat Social (RETA), i amb domicili fiscal a Catalunya.

L'accés a l'ajut s'aconsegueix mitjançant l'acreditació de pèrdues econòmiques al mes de març de 2020 en comparació amb el mateix mes de març de 2019. En el cas de les persones treballadores autònomes amb una antiguitat al RETA inferior a un any, la comparació es farà amb la mitjana de la facturació mensual des de l'alta al RETA.

Aquest ajut compta amb un pressupost de 7,5 milions d'euros i preveu beneficiar unes 4.500 persones.

Podeu consultar tota la informació sobre els ajuts a persones treballadores autònomes afectades per la crisi del coronavirus aquí.

Es preveu que els ajuts beneficïin 4.500 persones treballadores autònomes.
Es preveu que els ajuts beneficïin 4.500 persones treballadores autònomes.