Les obres de la R3 d'Adif obliguen a tallar un tram de la ronda del Carril durant 5 mesos

Última revisió 18-08-2022 10:44
18/08/2022

Segons informa Adif, els treballs per poder fer el desdoblament de la línia R3 de tren a la Garriga, obligaran a tallar un tram de la ronda del Carril des de finals d’agost i fins al febrer de 2023.

En concret serà el tram sud-oest des de després del carrer Mina fins abans del carrer Ametlla.

Els vehicles i vianants que vinguin per la ronda del Carril des d'Ignasi Sala, hauran de baixar pel carrer Mina fins al Passeig i tornar a pujar pel carrer Ametlla. De totes maneres, s'aconsella, que excepte les persones que hi viuen, no s'utilitzi aquest carrer durant aquests 5 mesos.

El carrer Ramon Pasqual serà d’accés exclusiu pel veïnat.

Aquesta actuació d'Adif, que es preveu que comenci la setmana del 22 d'agost, implica l'execució de diferents estudis geotècnics i la posterior construcció d'un mur de contenció. 

Des de l’Ajuntament ja s’ha avisat al veïnat i a la Residència Reig i l’escola Sant Lluís per tal que puguin informar a les seves respectives comunitats de persones usuàries.

Segons Adif, la majoria de treballs es faran durant el dia i només per motius de seguretat, alguna fase es farà en horari nocturn.

Aquest és el cas, per exemple, de la tala d’arbrat a l’espai que ocupa la via, que es farà durant la setmana del 16 d'agost de 12 de la nit a les 4 de la matinada.

També es preveu que a partir del dia 16, però en horari diürn, es treballi amb una màquina de sondejos a la ronda Carril costat est. En concret a la ronda Carril 71-91 i davant el número 9. Aquesta actuació suposarà l’ocupació de la via pública  durant un parell de dies sense que afecti la circulació.

 

 

Des d'Adif, s'assegura que s'anirà informant de les diferents fases per tal que la ciutadania  en tingui coneixement amb prou antelació.

Paral·lelament a aquesta obra, s'està portant a terme els treballs per millorar l’accessibilitat del pas que hi ha per sota les vies a l’avinguda Onze de Setembre.

Aquesta obra, provoca el tall d’un carril de circulació. Per aquest motiu, es dona pas alternatiu controlat amb semàfors.

Durant els propers mesos, també es preveu que comencin diferents actuacions com la canalització de les andanes de l’estació i la construcció de murs en altres zones de la ronda del Carril.

Des de l’Ajuntament de la Garriga, s’ha demanat reiteradament que es vagi informant de cada actuació per tal que l’afectació a la ciutadania sigui el mínim possible.

Documents adjunts