Les artistes arriben a les aules

Última revisió 13-12-2019 14:13
18/11/2019

Alumnes d’educació infantil i primària del municipi treballaran, aquest curs, l’obra de diverses figures destacades de la història de l’art. La novetat, però, és que seran figures femenines. I és que a través del programa “Activitats Culturals a les Escoles” (ACE), l’Ajuntament oferirà tallers d’art on els infants estudiaran l’aportació de les dones al món de l’art, que ha estat –i segueix sent- ignorada i menystinguda.

Des de l’Ajuntament s’ha volgut aplicar la perspectiva de gènere en aquest programa artístic, després de detectar un biaix evident en la programació d’aquests tallers, que s’organitzen cada any, i on fins ara la presència de dones artistes havia estat molt minoritària.

Aquest curs, doncs, les escoles tindran l’oportunitat de conèixer la vida i l’obra d’artistes com Frida Kahlo, Yayoi Kusama, Sonia Delaunay, Louise Bourgeois, Hilma af Klint i Remedios Varo. Als tallers, a més, es convidarà l’alumnat a reflexionar sobre les causes de la invisibilització el talent femení, també en l’àmbit artístic.

Frida Kahlo
Frida Kahlo