La Garriga, un poble segur

Última revisió 16-12-2019 13:08
12/12/2019

La Garriga és un municipi segur, i així ho demostren les dades que aquest matí s’han avaluat a la Junta Local de Seguretat, que s’ha celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament, i que ha presidit l’alcaldessa, Dolors Castellà.

Les dades analitzades demostren que aquest darrer any hi ha hagut menys detencions per infraccions penals que l’anterior, en concret un 21% menys: de novembre de 2017 a octubre de 2018 es van efectuar 23 detencions i, en canvi, del novembre de 2018 a l’octubre de 2019, se’n van fer 18.

Un fet destacable és que el 94,4% de persones detingudes han estat homes. Pel que fa a les edats, la majoria de detinguts (un 44,4%) era major de 36 anys o tenia una edat d’entre 26 i 35 anys (33,3%). Pel que fa a les nacionalitats, la gran majoria eren de nacionalitat espanyola (50%).

La tipologia penal més registrada a la Garriga són els delictes contra el patrimoni, tot i que aquest any els casos s’han reduït en un 10%. La majoria dels delictes que es tipifiquen com a infraccions contra el patrimoni, però,  consisteixen en estafes per internet relacionades amb compres de béns i serveis (27,8%). Pel que fa als delictes contra les persones, han disminuït en un 6%.

La Junta Local de Seguretat és l’òrgan de gestió del sistema de seguretat pública del poble, es reuneix un cop a l’any i hi assisteixen representants de la Policia Local, Mossos d’Esquadra i  Guàrdia Civil i  de la Delegació Territorial del Govern.

A la trobada, l’alcaldessa Dolors Castellà ha anunciat la seva intenció d’elaborar un Pla local de seguretat, que permeti seguir, de més a prop i amb més agents locals (Protecció Civil, Bombers...), el dia a dia de la seguretat ciutadana a la Garriga. D’altra banda, i després d’haver detectat un augment en els accidents en bicicleta a municipi, l’alcaldessa també ha explicat que l’Ajuntament s’acollirà a les recomanacions específiques que ha elaborat la Direcció General de Trànsit per circular amb bicicleta de manera segura.

La instal·lació de càmeres de vigilància a les entrades del municipi, que s’ha dut a terme aquesta setmana i que començaran a funcionar properament, és una altra de les accions impulsades des de l’Ajuntament per continuar millorant la seguretat al poble.

Junta Local de Seguretat la Garriga
Junta Local de Seguretat la Garriga