La Garriga tindrà Punt TIC

Última revisió 27-07-2022 22:30
28/07/2022

El ple de juliol aprova l'inici de l'expedient i la constitució de la Comissió d'Estudi per la implementació del Servei de Punt TIC al municipi.

El Punt TIC de la Garriga se situarà a Can Raspall, on s’hi habilitarà una sala amb ordinadors i un espai per a fer cursos i formacions. A més, hi haurà una persona que dinamitzarà l’espai, resolent dubtes i donant suport. Tot plegat, amb l'objectiu de ser un laboratori d'innovació ciutadana.

Segons ha explicat la regidora d'Educació i Formació, Txell Catalan, "després de la pandèmia la bretxa difital va créixer de manera accelerada" i malgrat "s'han fet actuacions com píndoles formatives, s'ha intensificat difusió de proves ACTIC, etc "calia anar més enllà, formant part de Xarxa de Punts TIC".

La Xarxa Punt TIC compta amb un seguit d’espais, repartits per tot Catalunya, que posen a disposició de la ciutadania l’equipament i el personal necessaris per facilitar-los l’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i, per tant, a la societat del coneixement.

Tots els grups municipals han votat a favor del punt.

Reglament d’ús de la marca col·lectiva Botifarra de la Garriga

La sessió plenària de juliol també ha aprovat l’inici d’expedient i la creació de la comissió d’estudi per aprovar el Reglament de la marca col·lectiva Botifarra de la Garriga, un document que té per objectiu establir les característiques, composició i qualitat de la Botifarra de la Garriga, evitant la diversificació de criteris en l’elaboració del producte i alhora fomentar-ne el consum i promocionar-lo.

Malgrat la marca col·lectiva es va llançar va començar a caminar al març del 2021, el reglament, consensuat amb les cinc cansaladeries que formen part de la marca, s'oficialitza després que el Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme va dictar la Resolució de concessió a l’Ajuntament de la Garriga de la marca “botifarra de la Garriga marca Col·lectiva", el passat mes d'abril.

Txell Catalan, com a regidora de Promoció Econòmica, ha declarat que aquest pas suposa "el tret de sortida que ens permet treballar amb la marca de forma plena".

Montse Llobet, per part de Junts per la Garriga, ha mostrat el suport del seu grup a "tot el que sigui fomentar el consum de la botifarra i promocionar la Garriga".

Des de la CUP, Pep Tarradas, ha recordat que "el fet de consolidar la marca és una de les accions que formen part del projecte Arrela't, que pot potenciar la producció local".

El regidor del PSC, Álex Valiente, ha trobat "poisitiu enfortir un producte atractiu i que pugui donar peu a conèixer la Garriga".

Ángel Guillén, de Ciutadans, també ha votat a favor.

Un ple amb quatre mocions

Finalment, en el ple s’han debatut i aprovat diverses mocions dels grups municipals.

ERC ha presentat una moció de suport als jutges i jutgesses de pau, aprovada amb els vots a favor de Junts per la Garriga, CUP, els regidors i regidora no adscrits Jordi Pubill, Joan Esteban, Xavier Bernaldo i Juliet Grau, l'abstenció de PSC i el vot en contra de Ciutadans.

També s'ha aprovat per unanimitat una moció de Ciutadans per l'estudi i creació de refugis climàtics a la Garriga.

Per la seva banda, el PSC ha presentat una moció per reclamar una solució definitiva per a l'escola d'educació especial Can Vila, que s'ha aprovat amb els vots de tots els grups, excepte la CUP, que s'ha abstingut.

Finalment, PSC, CUP i Ciutadans han presentat una moció per reclamar l'obertura de les urgències nocturnes al CAP de la Garriga i la millora del servei de pediatria, aprovada per tots els grups, excepte Junts per la Garriga, que hi ha votat en contra.