La Fira de la Botifarra es consolida com a esdeveniment gastronòmic

Última revisió 23-02-2024 14:13
23/02/2024

Aquest divendres al migdia s'ha presentat la 12a edició de la Fira de la Botifarra, que es consolida com a aparador del producte de proximitat i que posa en valor el municipi.

El cap de setmana dels dies 2 i 3 de març, la Garriga torna a convertir-se en capital gastronòmica amb la celebració de la 12a Fira de la Botifarra, un esdeveniment que es consolida com a exponent del producte de proximitat.

I aquest divendres, s'ha presentat l'esdeveniment en roda de premsa a la sala de plens de l'Ajuntament. En paraules de l'alcaldessa, Meritxell Budó, "aquesta fira vol donar a coneixer la botifarra, però també el producte de proximitat, el comerç i el municipi. Ha de ser un tastet perquè les persones que ens visitin tornin un altre dia".

Álex Valiente, regidor de Promoció Econòmica i Comerç, ha posat en valor el paper de les entitats col·laboradores i ha recordat que "també és important que la gent segueixi comprant botifarra de la Garriga el dia 4", un cop acabada la fira.

Valiente ha recordat que el producte de proximitat és present a tots els nivells. I és que tant al ButiTast com a la ButiAula, la botifarra de la Garriga i els productes locals i comarcals seran els protagonistes.

A la presentació també han participat representants de les cansaladeries de la Marca col·lectiva Botifarra de la Garriga, del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental (que s'encarregarà del ButiTast) i de l'Associació Agrària la Garriga, que han mostrat el seu ferm compromís amb la fira com a aparador del producte local de qualitat.

La Fira de la Botifarra tindrà un acte previ: una xerrada sobre el maneig del porc, en què tres experts en la matèria ens parlaran del maneig de l'animal abans de la producció industrialitzada de la carn.

A més, el dia 1 al vespre, a Can Luna, es farà l'acte inaugural de la fira.