Ja podeu passejar per la Garriga del 1716

Última revisió 28-11-2023 13:33
29/11/2023

En 13 punts del municipi, s'han instal·lat panots amb codis QR que us oferiran una imatge de 360º en realitat virtual de la Garriga del 1716.

La iniciativa s'emmarca en el projecte "La Garriga 1716", una iniciativa de l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament, implementada després de realitzar una profunda investigació històrica per conèixer com era la Garriga del moment.

Ara, el projecte fa una passa més i convida totes les persones que passegin pel centre del municipi a traslladar-se en el temps, simplement escanejant un codi QR. Un cop fet això, apareixerà al vostre mòbil la imatge en 360º del punt on esteu, però traslladada tres segles enrere.

Enric Costa, tècnic de Patrimoni, explica que el projecte "és una part més de la museització al carrer, oberta sempre i a l'abast de tothom". Els panots estan "distribuïts en llocs concrets que permeten veure places, llocs on hi havia obres en aquell moment, encreuaments que permeten veure com baixaven les torrenteres de la vessant del Montseny...".

En aquesta línia, Albert Jiménez, regidor de Patrimoni, recorda que és important pels pobles que tenen un ric patrimoni, posar a l'abast de la ciutadania tots aquests elenments arquitectònics i paisatgístics del que era la Garriga anys enrere".

Els panots comencen al carrer Banys, a l’alçada de Can Baldich, i acaben al carrer Calàbria, davant del Forn del Sol. Els trobareu en aquests punts:

 1. Banys 54 (Can Baldich)
 2. Plaça de Santa Isabel
 3. Banys 38-36
 4. Banys 30
 5. Banys 14-16
 6. Cantonada carrers Banys / Samalús
 7. Entre el c. Centre 1 - 3
 8. Centre 17
 9. Davant del bar la Plaça
 10. Cantonada carrers Centre / Torrent de la Sínia
 11. Calàbria 13
 12. Calàbria 29
 13. Davant del Forn del Sol

Podeu completar l'experiència observant la renovada estació d’interpretació relacionada amb aquest mateix projecte, al carrer Centre, amb nous continguts i la incorporació d'imatges de la reconstrucció virtual del nucli d'aquell any.