Defensa i promoció dels drets humans i laborals a Colòmbia

Última revisió 13-12-2019 14:19
30/10/2019

Un projecte per defensar, promocionar i vetllar pel compliment dels drets humans les llibertats sindicals a Colòmbia ha rebut, aquest 2019, un dels ajuts de cooperació al desenvolupament que cada any convoca l’Ajuntament.

Aquest 2019 el consistori ha destinat 57.382 euros a la subvenció de cinc iniciatives gestionades per ONG amb seu o representació a la Garriga, una quantitat que equival al 0,85% del pressupost municipal.

Una de les iniciatives subvencionades – en aquest cas, amb 17.000 euros- és de la Fundació Pau i Solidaritat  pel seu projecte “Defensa i promoció dels drets humans i laborals a Colòmbia”. Des de l’entitat s’alerta “d’un context de violència molt elevat” en molts territoris d’aquest país i es treballa per “denunciar i fer visibles les reiterades violacions de drets humans i laborals per part de l’estat colombià”.

El projecte consta de diverses actuacions, entre elles la formació de més de 400 persones afiliades a organitzacions sindicals de Colòmbia. També preveu accions de  sensibilització i incidència sobre el terreny, i l’organització d’una exposició a Catalunya per conscienciar la població i exigir un “posicionament ferm” per part de les institucions.

Projecte de cooperaci?³
Projecte de cooperaci?³