Consells per a un confinament saludable de la gent gran

Última revisió 31-03-2020 00:10
31/03/2020

La població d'edat avançada és un dels col·lectius més vulnerables.

El Departament de Salut de la Generalitat ha publicat un conjunt de consells adreçats a la gent gran. L'objectiu és aconseguir un confinament segur, en què també es tingui cura de l'estat físic i emocional de les persones. 

Els consells adreçats a la gent gran són els següents: 

  1. Manteniu-vos informades i informats només amb fonts oficials i de confiança.
  2. Desconnecteu amb activitats que us facin sentir bé: escoltar música, llegir, fer respiracions profundes...
  3. Parleu cada dia amb persones de confiança i expresseu-los les vostres preocupacions quan us sorgeixin.
  4. Preveniu-vos seguint les recomanacions generals: quedeu-vos a casa, renteu-vos sovint i bé les mans, eviteu tocar-vos la cara, utilitzeu mocadors d'un sol ús i ventileu la casa almenys 3 vegades al dia.
  5. Cuideu-vos i gaudiu. Mantingueu les rutines diàries, preneu la medicació habitual i intenteu planificar activitats diferents segons el dia de la setmana.
  6. Prepareu àpats saludables amb força hortalisses fresques i de temporada, llegums i aliments integrals i extremeu  les normes d'higiene a l'hora de cuinar i d'anar a comprar. 
  7. Moveu-vos. Camineu pel passadís i les habitacions, feu la taula d'exercicis físics diaris i estiraments o exercicis  flexionant els turmells i els genolls. 
  8. Mantingueu la casa neta, sobretot les superfícies de la cuina i el bany, i desinfecteu els mòbils, les tauletes i els comandaments amb tovalloletes.
  9. Demaneu ajuda si ho necessiteu! A la família, les amistats o al CAP.

També es remana fer el test de l'App Stop Covid CAT dos cops al dia. Aquesta aplicació permet fer un seguiment dels símptomes, en cas que se'n presentin, i dóna les indicacions i els consells a seguir en casa cas. Podeu descarregar-vos-la aquí
 

 

 

 

 

Consells per a la gent gran
Consells per a la gent gran