Conflicte Ucraïna

Última revisió 23-03-2022 10:33
14/03/2022

Informació per a la ciutadania que vulgui col·laborar i acollir persones refugiades que fugen del conflicte bèl·lic a Ucraïna.

La Generalitat de Catalunya ha habilitat un web amb tota la informació relacionada amb el conflicte d'Ucraïna, tant per les persones refugiades i afectades com per aquelles que volen col·laborar, ja sigui oferint ajuda a organitzacions, acollint persones que fugen de la guerra o donant materials i aliments.

També s'han habilitat un número de telèfon específic per atendre consultes sobre el conflicte a Ucraïna, el 900 500 912, que inclou atenció en ucraïnès, i un altre per trucades des de l'estranger, el +34 93 273 46 00.

Acollida de persones refugiades

En el cas de voler acollir una família, cal omplir un formulari de contacte.

En el cas d'acollida de menors, també cal enviar un formulari. Si ja es té acollit un menor d'edat sense tutor legal, cal trucar al telèfon d’Infància Respon 116 111.

Les persones que arriben a Catalunya provinents d'Ucraïna compten amb un seguit de serveis que ha habilitat la Generalitat i que es poden consultar aquí.

Com ajudar des de la Garriga

L’Ajuntament de la Garriga, seguint les indicacions del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, segueix aconsellant que les ajudes no siguin en forma de material sinó donatius econòmics a les entitats que estan treballant sobre el terreny. Informa't de com fer-ho, aquí.

De tota manera, les persones que vulguin col·laborar donant materials i productes, poden adreçar-se a algun dels punts que s'han habilitat al municipi.

Més informació sobre el conflicte

Consolat General d’Ucraïna a Barcelona

  • Telèfon: +34 934 02 89 56
  • Telèfon exclusiu per comunicació de situacions d’emergència: +34 629 382 936 

Ambaixada d’Ucraïna a Espanya (Madrid)

  • Telèfon: +34 91 748 93 60; +34 91 759 03 28
  • Telèfon exclusiu per comunicació de situacions d’emergència: +34 6206 413 24

Informació si ets una persona desplaçada d'Ucraïna

Informació del Ministeri d'Interior sobre el procediment de protecció Temporal

Mascotes provinents d'Ucraïna

Totes aquelles persones procedents d’Ucraïna que arribin amb mascotes cal que facin un control i seguiment sanitari dels seus animals, el qual serà totalment gratuït. Aquestes persones han d’omplir el formulari de propietaris de mascotes d’Ucraïna i enviar-lo el correu de la bústia d’Identificació i Moviments del Servei de Prevenció en Salut animal: identificacioimoviments.agricultura@gencat.cat.

Més informació.