Aquí no llencem res!

Última revisió 15-11-2022 13:48
18/11/2022

La Garriga s'adhereix a aquesta campanya per fomentar la recollida selectiva, que comptarà amb la presència d'educadors ambientals a la deixalleria mòbil i al mercat setmanal per reforçar la informació sobre quines deixalles s'han de separar a casa de manera selectiva.

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, i els sistemes integrats de gestió de residus i residus d’envasos Ecoembes i Ecovidrio, inicia una campanya informativa i de sensibilització per millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals i, més concretament, la d'envasos lleugers, vidre i paper i cartró.

Així, diferents equips d’educadores ambientals recorreran els municipis consorciats per reforçar, a peu de carrer i amb l’entrega de material, la informació sobre quines deixalles s'han de separar a casa de manera selectiva.

A la Garriga, hi seran els dies 21 (a la plaça Can Dachs, coincidint amb la deixalleria mòbil), 22 (a Can Illa, coincidint també amb la deixalleria mòbil), 24 (a Can Noguera, on també s'instal·la la deixalleria mòbil) i 26 de novembre (al mercat setmanal), de 10 a 13 hores i de 16:30 a 19.30 hores. 

L'objectiu principal és fomentar la consciència ciutadana sobre la importància de la recollida selectiva, contribuint així a millorar els índexs de reciclatge. Aquests van ser l'any passat d'un 45,8%, un punt per sota de la mitjana de Catalunya (46,6%), però lluny encara del 60% que la Unió Europea ha marcat com a objectiu pel 2030.

Coincidint amb les festes de Nadal i Reis, època de gran consum i de gran generació de residus, La campanya Aquí no llencem res! Aquí ho reciclem tot! s'emmarca dins les accions per millorar la qualitat i quantitat de la separació en origen i la gestió dels residus, i té com a objectiu principal contribuir a reduir el volum de residus que no es separen correctament i que van a parar a la fracció resta i podrien ser valoritzables si es dipositessin en la fracció de residus corresponent.