Aquest 8M, posem el cos al centre

Última revisió 27-02-2024 12:48
28/02/2024

Un any més, la Garriga commemora el Dia Internacional de les Dones amb actes i activitats que s’allarguen tot el mes de març i que, enguany, volen posar accent en què tots els cossos són vàlids.

Novament, a la Garriga, s’ha programat tot un seguit d’actes i activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, que comencen el mateix dia 1, amb la presentació del llibre Que em portin al circ!, de Marta Vigo Mitjans. En aquesta obra, Vigo es reivindica com a dona barbuda i recorda que cal trencar el  cànon de bellesa normatiu femení.

L’Espai Jove de Can Luna, com és habitual,també serà un dels punts en què s’organitzaran activitats al voltant del 8M, com una sessió de coeducació amb el jovent del curs de cangurs, o un taller de serigrafia feminista per estampar totebags. 

El dia de 8 de març, els actes principals tindran lloc a la plaça de l’Església, arrencant amb la performance COS S.O.S., de Les Mireies, un projecte artístic i social que també posarà la mirada en la validesa de tots els cossos. A la plaça, també hi haurà el Punt Lila, amb activitats diverses i la música de DJ Lor-K. I a les 19 hores, es farà la lectura de la Declaració Institucional del 8M.

La Biblioteca Núria Albó, l’endemà, programarà una Hora del Conte especial 8M i, a la Torre del Fanal, s’organitzarà un taller de diverses sessions sobre autoestima i identitat a càrrec de l’Associació d’Artteràpia TRAMART. Serà els dies 9, 16, 23 de març i 6 i 13 d’abril. Les inscripcions es poden fer a pigualtat@ajlagarriga.cat

Repeteix també la Mostra d’Art del Dia de les Dones, dedicada enguany a la historia de l’Art i el Feminisme, l’Univers de Maria Girona i Fina Miralles. S’inaugura el dia 10 de març. I relacionada amb la mostra, el dia 13, a la Biblioteca Núria Albó, es presentarà el llibre Tres històries de Lucrècia, de la professora d'Història de l'Art Helena Rotés.

I també, com cada any, al final de la sessió plenària del mes de març, es farà la la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones.