La Garriga tindrà servei directe de bus a Barcelona mentre duri el tall de l'R3

Última revisió 09-10-2023 13:33
29/09/2023

El servei de la línia R3 quedarà interromput entre Mollet i el Figaró a partir del 12 d'octubre i el tall s'allargarà 3 mesos i mig, fins a finals de gener.

La Garriga tindrà servei directe de bus a Barcelona mentre duri el tall de la línia R3 de Rodalies.

Així s'ha comunicat a l'equip de govern i a personal tècnic de l'Ajuntament, en una reunió celebrada aquest divendres al migdia entre l'alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, el segon tinent d'alcalde i regidor de Mobilitat, Álex Valiente, i el cap de l'àrea de Territori, Jordi Carreras, amb el secretari general d'infraestructures del Ministeri de Transports, Xavier Flores, el director general de Conservació i Manteniment d'ADIF, Ángel Contreras, el subdirector d'operacions nord-est d'ADIF, Alfonso Ruiz Aguado,  i la directora Rodalies de Catalunya de Renfe, Mayte Castillo Vizcaíno.

En la trobada, celebrada en línia, s'ha explicat que, mentre duri el tall del servei de tren (del 12 d'octubre fins a finals de gener de 2024), la Garriga comptarà amb un servei alternatiu de bus que anirà directament del municipi a Barcelona. El bus es podrà agafar a la parada de la Sínia i finalitzarà el seu recorregut a l'estació de la Sagrera - Meridiana. Funcionarà els dies laborables en hores punta: de 6 a 10 hores del matí de baixada, i de 16 a 21 hores del vespre de pujada, amb una freqüència de 30 minuts.

A banda del bus directe, també s'habilitarà un servei substitutiu d'autobús que anirà fent parada a totes les poblacions afectades pel tall (Figaró, la Garriga, les Franqueses, Granollers - Canovelles, Parets i Mollet). La freqüència de pas també serà de 30 minuts.

La línia R3 seguirà funcionant des de Mollet fins a Barcelona el primer mes de tall, i des de Parets fins a Barcelona a partir de novembre. A més, es reforçarà el servei amb més convois.

Alternatives de desplaçaments

Així, la ciutadania de la Garriga que vulgui viatjar en direcció l'Hospitalet del Llobregat, comptarà amb 2 alternatives:

  • Agafar el servei substitutori de bus (amb parada a totes les poblacions de la línia fins a Mollet o Parets). A Mollet (octubre) o a Parets (novembre), agafar el tren.
  • Agafar el servei alternatiu de bus directe la Garriga - Barcelona (la Sagrera - Meridiana): dies laborables de 6 a 9 h de baixada i de 16 a 21 h de pujada.

Per viatjar en direcció Vic i Puigcerdà, es podrà anar a buscar el tren a Centelles o agafar el servei de bus substitutori amb parada a totes les poblacions afectades i agafar el tren a Centelles.

Properament, Rodalies habilitarà un espai web on s'especificaran tots els horaris dels serveis alternatius i substitutoris.

Reunió amb plataformes de persones usuàries

Aquest divendres al vespre, a més, l'alcaldessa i el regidor de Mobilitat s'han reunit amb membres de l'Associació Promoció del Transport Públic i del grup Perquè no ens fotin el tren. L'objectiu era traslladar de primera mà les informacions rebudes aquest migdia i reafirmar, així, el compromís de mantenir el diàleg constant amb les persones afectades pel tall del servei de tren.

Enllaços