Canvis de sentit en carrers del centre

Última revisió 16-01-2024 16:57
15/01/2024

Derivat de les obres d’ADIF relacionades amb el desdoblament de l’R3, des d’aquest 15 de gener, s’aplicaran alguns canvis en la circulació del passeig dels Til·lers, la ronda del Carril, el carrer Nostra Senyora de la Salut i el passeig Ignasi Sala.

El dia 5 de gener a la tarda, el pont del Roure va quedar reobert a la circulació, després de les obres d’ampliació de l’estructura que hi va realitzar ADIF. Es tractava d’una actuació vinculada al desdoblament de la línia R3, que va implicar també realitzar les obres de canalització de serveis al passeig dels Til·lers.

Per tal de millorar la mobilitat de la zona després d’aquestes actuacions, des de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament, s’ha decidit aplicar alguns canvis de sentit en les vies properes al pont, que es mantindran un cop acabades les obres.

D’una banda, el carrer Nostra Senyora de la Salut manté el sentit de la marxa que ha tingut mentre ha durat el tall del pont (sentit sud, de la plaça de les Oliveres fins a la plaça del Silenci).

A més, el tram de la ronda del Carril entre el passeig dels Til·lers i el passeig Ignasi Sala, canvia el seu sentit habitual, quedant la circulació en sentit nord (del passeig Ignasi Sala al passeig dels Til·lers). Amb aquesta modificació també es guanya en seguretat per a les persones i bicicletes que passen pel pas sota les vies al final d'Ignasi Sala, ja que els vehicles disposaran de millor visibilitat de la zona.

Pel que fa al Passeig dels Til·lers, en el tram que va de la plaça de les Oliveres fins al pont del Roure, aquest passa a ser una via de dos carrils i doble sentit de circulació, per tal de descongestionar la zona. El pont també comptarà amb voreres més amples per a vianants, per tal de guanyar en seguretat en una zona que és camí escolar. Les places d'aparcament que es perden en aquest tram per aquesta modificació de la mobilitat es guanyaran en el passeig Ignasi Sala, de manera que aquest vial serà només de pujada (sentit est). Aquestes places seguiran sent de zona blava, per garantir la rotació dels vehicles estacionats.

A la banda est de la via, la ronda del Carril, de l’avinguda Pau Casals fins al carrer Nadal, queda en sentit nord, de manera que pel carrer Nadal passa a circular-se en sentit sud.

D’altra banda, a partir del moment en què es recuperi la circulació de trens i el pas a nivell s’obri de nou, només es podrà creuar el pas en direcció a carretera de Samalús (sentit est), no de baixada (sentit oest). Gràcies a aquesta modificació, a més, la residència de gent gran que es troba en aquest punt podrà comptar amb un espai per a ambulància. Per travessar les vies en direcció centre, caldrà agafar l’avinguda de Catalunya, que també canvia de sentit, fins a l’avinguda Pau Casals i passar per sota el pont del Roure.

Actuacions futures

Segons han explicat l'alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, i el regidor de Mobilitat, Álex Valiente, ADIF manté que la reobertura de la circulació de trens està prevista per entre finals de gener i principis  de febrer. Un cop recuperada la circulació de trens, també es recuperarà l'aparcament de l'estació. A partir de lllavors i fins al proper tall de la línia R3 que ADIF té previst realitzar aquest estiu, l'empresa seguirà treballant en els acabats de totes les obres que es troben ara en marxa a la Garriga, relacionades amb el desdoblament.

Una d'aquestes obres serà la millora de l'accessibilitat a l'avinguda Onze de Setembre, en què s'eliminaran les escales que es van construir al final de la rampa, per fer el carrer completament accessible. També es preveu crear una rotonda (pintada a la calçada) a Can Canet. Es preveu que tot plegat estigui enllestit entre els mesos d'abril i maig.

Pel que fa als treballs relacionats amb l'estació, es reprendran amb el proper tall, en què es treballarà en els accessos soterrats de l'estació, la instal·lació d'ascensors i la obertura d'un accés, amb validadora de bitllets, a la part oest de l'estació.