"Calda, la primera gota", la cantata de la història de la Garriga

Última revisió 12-05-2022 14:38
13/05/2022

L’Escola Municipal de Música Josep Aymerich presenta aquesta peça amb text d’Oriol Garcia Molsosa i música de David Gómez Comino, que s'estrenarà el 22 de maig al Teatre de la Garriga - El Patronat.

Calda, la primera gota és una cantata per a cor infantil i grup instrumental, nascuda de l'impuls i l'entusiasme de l'Escola Municipal de Música de la Garriga. Una iniciativa que vincula música i història, educació i divulgació, que ens permetrà aprendre tot cantant com ha anat canviant el nostre poble.

Tal i com ha explicat en la presentació de la cantata Isabel Mantecón, professora de l’EMM i directora de cor, la preparació d'aquest "projecte de km 0 ha permès a l'alumnat aprendre coses del seu poble".

David Gómez Comino, el compositor, ha detallat que a la peça intervenen la flauta, la viola, el piano, el contrabaix i elements de percussió, que donen "unes sonoritats molt acolorides. És una música alegre que enganxa".

Per la seva banda, Oriol Garcia Molsosa, el guionista, ha opinat que és molt "interessant que un centre d'ensenyament musical també ho sigui de producció, ja que això estimula la creació".

I és que aquesta estrena neix íntegrament de l'Escola Municipal de Música de la Garriga, tal i com ha remarcat la directora del centre, Cecilia Reguero, qui ha afegit que s'ha creat "amb molta estima des del principi".

El pròxim 22 de maig a les 12 hores, al Teatre de la Garriga - El Patronat, i sota la direcció musical d'Isabel Mantecón Vallejo, els nens i nenes de l'Escola de Música de la Garriga d'entre 8 i 12 anys  oferiran l'estrena mundial d'aquesta cantata. A l'espectacle també hi participaran l'actriu i exalumna de l'escola Rita González Español i l'actor garriguenc Dani Codina Cuspinera.

Les entrades, gratuïtes, es poden reservar a través del web del teatre.