Actuació global a les voreres del municipi

Última revisió 18-01-2022 14:02
19/01/2022

Aquest gener comença un seguit d'actuacions per arranjar voreres a diferents punts de la Garriga.

El projecte s'ha iniciat amb la millora de les voreres del carrer Banys, entre els carrers Ramon Pasqual i Vinyals, on també s'hi estan eixamplant els escocells dels arbres.

Es tracta d'una actuació global a tot el municipi, que s'allargarà dos anys (prorrogable a dos més) i que compta amb un pressupost total de 500.000 euros. Aquesta actuació, que suposarà tenir un equip operatiu per treballar-hi constantment, suma les partides dels dos propers anys destinades a l'àrea de via pública per a aquesta mena de treballs, així com una part de la partides dedicades al Pla de Barris i als Camins Escolars i els 190.000 euros del projecte guanyador del darrer Pressupost Participatiu.

Es faran tres tipus d'actuacions: d'una banda, obres amb un pressupost inferior a 1.000 euros (recol·locació de rajoles, arranjaments de petits desperfectes...).

D'altra banda, es realitzaran obres de més magnitud, amb un cost al voltant dels 9.000 euros. En aquest nivell s'emmarquen actuacions que representen la reparació completa de voreres deteriorades (reparació d'enfonsaments per pas de vehicles o aixecaments causats per les arrels dels arbres, per exemple).

Finalment, hi haurà obres que implicaran la transformació del carrer (afectacions a les places d'aparcament, eixamplament de voreres...) i de les quals caldrà fer projectes concrets. Es preveu fer aquesta mena de treballs en carrers com Nostra Senyora de la Salut, Avinguda Catalunya, Martí l'Humà, Impremta, Bòbila o Llerona (davant l'Asil Hospital). Són carrers que tenen les voreres molt deteriorades i que tenen molt pas de vianants, per això s’hi actuarà de manera prioritària.

Et pot interessar