Dins del cicle d’activitats pel foment de la pau, s'han programat tres activitats durant aquest mes de novembre: una visita teatralitzada al refugi, una xerrada i un cinefòrum.

">

Més activitats dins el Cicle pel foment de la Pau

Última revisió 28-06-2017 11:32
15/11/2016

Dins del cicle d’activitats pel foment de la pau, s'han programat tres activitats durant aquest mes de novembre: una visita teatralitzada al refugi, una xerrada i un cinefòrum.

Un dels actes d’aquest mes serà el cinefòrum sobre la pel·lícula Corsino, que narra la història d’un dels milers d’infants que l’any 1936 va deixar Espanya per escapar del règim de Franco. La projecció i el col·loqui es faran el 18 de novembre a les 20 h a l’Auditori i comptaran amb la presència del director del film, Luis Argeo.

La reflexió sobre les migracions també serà el punt de partida de la xerrada-debat "frontera sud: Les barreres a la Mobilitat Humana. Un diàleg entre Mèxic i Catalunya, que es far`el dia 19 a Can Raspall. Els organitzadors de l'activitat, La Garriga Guerrera, Taula per Mèxic i Universitat de Girona, han convidat a gent de Mèxic i Catalunya  per parlar de les causes i conseqüències de les polítiques migratòries. Hi participaran Amarela Varela, professora i investigadora de la Universitat Autònoma de la Ciutat de Mèxic; Enrique Coraza de los Santos, investigador titular del Grupo de Estudios de Migración y Procesos Transfronterizos; Andrés García Berrio, advocat i membre de la Plataforma "Tancarem el CIE" i del Grup Iridia, i un membre de l'associació Stop Mare Mortum. Modera Marco Aparicio Wilhelmi, Universitat de Girona.

I tancarà aquesta setmana d'activitats, una visita teatralitzada el 20 de novembre. Sota el títol “La Garriga plena de refugiats” la ruta, que és gratuïta, sortirà a les 11 h des del Refugi antiaeri de l’estació i resseguirà espai realcionats directament amb la història dels centenars de refugiats que van viure i passar pel municipi del 1936 al 1939.