">

La repressió dels mestres, en una exposició, un llibre i un documental

Última revisió 06-02-2015 12:39
30/01/2015

La terrible repressió exercida contra el col·lectiu de mestres durant la guerra civil és el punt de partida de l'exposició d'Antoni Benaiges "Desenterrant el silenci", que s'inaugura el divendres 30 de gener i que es podrà veure fins el 15 de febrer.

La mostra documenta la repressió que va viure el mestre català Antoni Benaiges durant els inicis de la Guerra Civil Espanyola. Benaiges era un mestre català innovador que treballava en una escola rural i que va acabar afusellat i enterrat en una fossa comuna durant.

Segons els autors, "és una història tràgica però única, recuperada a peu de fossa, al límit de l’oblit, que parla d’un mestre assassinat i de la terrible repressió exercida contra el col·lectiu de mestres d’aquells temps, així com de la vergonya de la fosses comunes que encara existeixen l’Estat espanyol i que sembla que mai no s’exhumaran".

Durant l'acte, l’investigador i autor del treball “Desenterrant el Silenci”, ens presentarà el llibre sorgit del projecte, escrit per Francesc Escribano, Francisco Ferrándiz i Queralt Solé.

L'horari d'obertura de la Sala Municipal d’Exposicions Andreu Dameson és: de dijous a dissabte, de 17 h a 20 h i diumenges, d’11 h a 14 h.

D'altra banda, es projectarà el dia 10 de febrer al Teatre de la Garriga-El Patronat, el documental El Retratista sobre la vida de Benaiges.