L’Ajuntament ha programat un cicle d’actes per commemorar el bombardeig feixista al municipi, i alhora, promoure la Cultura de la Pau. El programa inclourà un acte institucional el 29 de gener (dia en què va tenir lloc el bombardeig l’any 1939), visites teatralitzades al refugi antiaeri i diversos espectacles i tallers.

">

Commemoració del bombardeig i foment de la pau

Última revisió 22-01-2015 10:39
22/01/2015

L’Ajuntament ha programat un cicle d’actes per commemorar el bombardeig feixista al municipi, i alhora, promoure la Cultura de la Pau. El programa inclourà un acte institucional el 29 de gener (dia en què va tenir lloc el bombardeig l’any 1939), visites teatralitzades al refugi antiaeri i diversos espectacles i tallers.

El dia 1 de febrer can Raspall acollirà la lectura dramatitzada Defensa’m perquè és mentida, que recupera una selecció de cartes i testimonis reals de la Guerra Civil.

Una altra de les propostes serà l’exposició “Desenterrant el silenci” (a partir del 13 de febrer), que documenta la repressió dels mestres de la República i, concretament, del mestre català Antoni Benaiges, afusellat el 1936. També es podrà veure el documental El Retratista (10 de febrer), basat en la figura de Benaiges, i es presentarà el llibre sobre la investigació de la seva història.

Altres actes seran un joc de pistes al camp d’aviació de Rosanes o el taller “En paus!”, amb els instituts de batxillerat de la Garriga. El cicle tindrà el segon punt àlgid al voltant del Dia Internacional de la Pau, el 21 de setembre, i la programació sencera es podrà consultar al document adjunt.

Et pot interessar