Implicar tota la ciutadania en la lluita contra la violència masclista

Última revisió 21-05-2021 11:30
25/05/2021

Els dies 28 i 29 de maig, la Garriga participa a la prova pilot del projecte Punts Liles Quotidians, una iniciativa que vol ampliar el paper dels Punts Liles, diversificant-ne la seva ubicació, el seu públic i els agents socials que hi participen, per tal d'implicar tota la ciutadania en la lluita contra les violències masclistes.

Així, divendres 28 de maig, de 17 a 21 h, trobareu un Punt Lila a la plaça del Silenci, i dissabte 29, de 10 a 14 h, en trobareu un al mercat setmanal, a l'inici del carrer Banys.

Els punts faran la seva funció habitual de sensibilització a través de dinàmiques diverses i de materials informatius sobre serveis d’atenció. També seran un punt de prevenció, atenció i assessorament, així com de detecció i derivació. A les carpes hi haurà persones especialistes en l’abordatge de les violències masclistes.

Implicació d'altres col·lectius

Però els Punts Liles Quotidians van més enllà, ja que el projecte inclou també la formació de personal d’equipaments públics, així com de comerços. La finalitat és que en tot el poble hi hagi persones que tinguin unes nocions bàsiques sobre què són les violències masclistes, com es pot ajudar una dona que expliqui una situació de violència masclista, i on se la pot derivar. Així s'amplia la xarxa d’atenció a les dones i les noies víctimes de violències masclistes, responsabilitzant-ne també la comunitat.

Aquest projecte pilot compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, que ha triat la Garriga per participar-hi, juntament amb uns altres cinc municipis de la província de Barcelona.