Es concedeix la Distinció Ciutadana a Josep M. Torrents

Última revisió 04-05-2023 16:20
27/04/2023

El ple d'abril aprova distingir el músic i pedagog per la seva tasca professional i per fer visible el nom de la Garriga a molts indrets del món.

Josep Maria Torrents i Sauvage rebrà la Distinció Ciutadana de la Garriga. Així ho ha decidit el plenari del mes d'abril de l'Ajuntament, que ha aprovat per unanimitat concedir al músic i pedagog aquesta distinció, arran d'una proposta ciutadana.

La Distinció Ciutadana a Torrents, tal i com ha explicat el regidor de Cultura, Lluís Rodríguez, vol destacar-ne la seva tasca com a músic i pedagog, com a director de l'Escola Sant Lluís Gonçaga, co-fundador i director de l'Escolania Parroquial de Sant Esteve de la Garriga, president de la Federació Catalana de Pueri Cantores i president de la Federació Internacional de Pueri Cantores. A través d'aquest moviment coral i de l'Escolania, Torrents ha donat a conèixer el nom de la Garriga en tots els congressos internacionals on ha participat (París, Roma, Salzburg, Lyon, Colònia, Estocolm...).

Carlota Torné, regidora de Junts per la Garriga, ha destacat el "compromís valent amb la llengua i la música de Josep Maria Torrents".

Per la seva banda, Pep Tarradas, de la CUP, ha considerat "de justícia" atorgar la distinció a Torrents, "tenint en compte la seva trajectòria".

Des del PSC, Carlos Martín, ha qualificat el músic com a "referent i gran ambaixador del nostre poble".

Ángel Guillén, regidor de Ciutadans, ha dit que és "un honor i un plaer estar en un consistori que reconeix qualsevol garriguenc o garriguenca que ho mereix", com Torrents.