El SIAD va atendre 48 dones l'any 2020

Última revisió 03-02-2021 12:25
03/02/2021

El Servei d’Informació i Atenció a Dones -SIAD- va atendre 48 dones de la Garriga el 2020 amb les que es va fer un total de 347 actuacions.

L’origen i l’edat de les dones va ser divers però majoritàriament eren catalanes, de 35 a 45 anys i amb estudis. La majoria de les dones van recorre al servei per iniciativa pròpia, però en ocasions van ser derivades d’altres serveis com la Policia Local, els serveis socials o el CAP.

Gran part de les dones ateses, van patir diversos tipus de violències masclistes, especialment psicològica per part de les seves parelles o exparelles, que sovint es veien augmentades en el moment en què van decidir separar-se. Sovint, són violències subtils i que passen desapercebudes per a les persones del seu voltant, com el fet de no fer efectiva la pensió d’aliments o amenaçar amb incomplir el conveni regulador de visites.

El servei compta amb una treballadora social que fa la primera acollida i el seguiment, una assessora jurídica i una psicòloga.

El servei psicològic municipal ofereix atenció individual i grupal. Dins de les activitats grupals, s’ha dut a terme activitats fora del servei, com equinoteràpia i seitai, molt ben valorades per les dones ateses. Són activitats que volen reforçar l’autoestima, prendre consciència i fixar objectius.

A més, des del servei municipal es pot tramitar el teleassistència especialment adreçat a les que tenen una ordre d’allunyament. Actualment, 5 dones de la Garriga disposen d’aquest dispositiu de protecció.

El SIAD es troba ubicat al c/ Sant Francesc, 1 (baixos de la Biblioteca) i s’hi pot contactar a través del telèfon 938719095 i del correu electrònic pigualtat@ajlagarriga.cat.