El Ball de Gitanes, d'aniversari

Última revisió 25-01-2024 23:09
24/01/2024

El Ball de Gitanes de la Garriga celebra 200 anys de la seva primera referència documental i ha preparat un seguit d'activitats per celebrar l'efemèride.

El Ball de Gitanes de la Garriga celebra enguany 200 anys de la primera referència documental on es menciona l’existència d’aquesta tradició al municipi. Per aquest motiu la
colla ha organitzat diverses activitats que es realitzaran al llarg de l’any i començaran aquest mes de febrer amb una conferència i una exposició.

El tret de sortida de la celebració dels 200 anys es donarà el dia 9 de febrer amb una ponència de la mà del l’historiador garriguenc Jordi Llimargas i l’experta en danses tradicionals Montserrat Garrich. L’acte culminarà a la Sala Andreu Dameson de la Garriga amb la inauguració de l’exposició “200 anys de Gitanes”: un recull de documents, fotografies i materials dels 200 anys d’història d’aquesta tradició a la Garriga. L’exposició es podrà visitar del 9 al 25 de febrer en horari d’obertura de l’espai.

El moment àlgid de la celebració serà el dia 18 de febrer amb la ballada del Ball de Gitanes de la Garriga que es realitzarà a les 12 hores a la plaça de Can Dachs. Amb motiu del
bicentenari la colla inclourà també novetats tant en el vestuari com en les danses.