Curs de museografia i interpretació

Última revisió 31-07-2020 14:50
24/08/2020

L’Ajuntament de la Garriga organitza un nou curs de formació en Interpretació del Patrimoni, que es farà del 18 al 20 de novembre.

Sota el nom "Abans i durant l'exposició. Interpretació i museografia sensata", el curs tindrà una durada de 20 hores, repartides en els matins i les tardes dels dies 18 i 19 i el matí del 20 de novembre de 2020, i es realitzarà, bàsicament, a la sala polivalent de Can Luna. L'impartirà l’actual presidenta de l’Asociación para la Interpretación del Patrimonio, una gran experta en la disciplina, amb una dilatada experiència en el sector dels museus i l’activació patrimonial, Maribel Rodríguez.

Està dirigit al personal vinculat a la mateixa gestió turística i patrimonial garriguenca i és especialment interessant també per a persones vinculades professionalment al món dels museus, de la gestió turística, patrimonial, ambiental i/o cultural, tant del món públic com privat. El curs també és obert a persones que s’estiguin formant en aquests àmbits, i, en general, a la població interessada en formar-se en aquest camp, amb interessants expectatives professionals en el futur immediat.

Fa anys que l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament està abordant projectes innovadors a l’entorn del patrimoni i de la seva posada en valor. En aquest sentit, la gestió del Centre de Visitants i l’oferta turística de la Garriga tenen en la Interpretació del Patrimoni (IP) com a disciplina un dels seus pilars bàsics. Aquest any el curs se centrarà en la museografia, entesa en sentit ampli, per parlar dels espais, artefactes i tècniques que generem i utilitzem en els espais de presentació del patrimoni, ja siguin museus o centres d’interpretació, o espais a l’aire lliure.

Les inscripcions s’obriran el dia 13 d’octubre, i se'n publicarà tota la informació a www.visitalagarriga.cat i a www.lagarriga.cat