Com era la Garriga del 1716?

Última revisió 25-04-2022 17:48
25/04/2022

Des de l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament, s’està treballant en un projecte de reconstrucció virtual del nucli urbà de la Garriga a l'any 1716, amb una tecnologia que permetrà fer immersions en realitat virtual.

Com eren els carrers i les construccions de la Garriga del 1716, qui hi vivia i quina vida portaven. Tot això és el que s’està descobrint i estudiant gràcies al projecte “La Garriga 1716”, una iniciativa de l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament.

S'ha realitzat una profunda investigació històrica que ha permès conèixer com era la Garriga del moment, a través del cadastre que els Borbons van fer redactar de cada poble, després de guanyar la Guerra de Successió.

Gràcies a aquesta documentació, s’ha pogut saber com era cada casa, la seva valoració econòmica, qui hi vivia i a què es dedicava, quines terres posseïen i què s'hi cultivava, etc.

Amb tecnologia Unreal Engine, s’han pogut crear imatges fixes i en vídeo que permetran, properament, fer immersions en realitat virtual. També es preveu instal·lar noves senyalitzacions al municipi i propostes de visites i activitats relacionades.

El projecte es presenta aquest divendres a les 19 hores, al Teatre de la Garriga - El Patronat.

A més, podeu fer uns petits tastos de la Garriga del 1716 a través dels fils publicats al perfil de Twitter de l’Ajuntament.