Carnets per l'Ocupació: recursos per accedir al mercat de treball

Última revisió 03-09-2021 09:56
13/09/2021

Els Carnets per l'Ocupació són una acció formativa professionalitzadora que vol facilitar l'accés al mercat de treball a les persones aturades inscrites a la borsa del Servei Local d'Ocupació.

Es tracta de cursos gratuïts que permeten l'obtenció dels carnets professionals de manipulació d'aliments, de conducció de carretons i de neteja industrial.

La iniciativa va néixer quan, des del SLO, es va detectar que moltes persones quedaven fora de processos selectius per la manca d'aquests carnets.

Aquest 2021, s'han realitzat dues edicions del curs de manipulació d'aliments, amb la participació de 40 persones, i a l'octubre es preveu fer-ne una altra.

Del curs de conducció de carretons, se n'ha fet una edició, en què les 14 persones participants han obtingut quatre tipus de carnets: de carretó frontal, de carretó retràctil, d’apiladora i de transpaleta.

Pel que fa al curs de neteja industrial, enguany s'ha fet la primera edició, en què han participat 15 persones. S'ha ensenyat l'ús de l’escombradora i la netejadora elèctriques. Una segona edició del curs resta pendent pel mes d’octubre.