Campanya contra les violències masclistes durant el confinament

Última revisió 24-03-2020 12:46
24/03/2020

La responsabilitat d'aturar aquesta xacra és col·lectiva, no pas individual.

La Garriga se suma a la campanya “Contra la violència masclista que no ens aturi el confinament!”, impulsada per la Diputació de Barcelona per recordar a les dones que ho necessitin els serveis i recursos que tenen a l’abast en cas de patir situacions de violències.

Tanmateix, la campanya s’adreça, sobretot, al conjunt de la població per incidir en la responsabilitat col·lectiva per eradicar aquesta xacra. Per això, es demana a tothom que en cas de sospitar que una dona o criatura està sent víctima de violència truqui al 112.

El telèfon per a víctimes de violència masclista és el 900 900 120. I a la Garriga també es pot rebre atenció contra les violències masclistes al telèfon 93 871 90 95.

El material de la campanya es difon tant a través de les xarxes socials i el web de l’Ajuntament com també físicament en botigues de menjar i queviures i farmàcies. En aquests llocs, els únics on es permet l’accés durant el confinament, les dones tenen major capacitat i autonomia per contactar o demanar ajuda en cas de necessitat, i són un bon punt per permetre’ls arribar a la informació més enllà de les xarxes.

 

Per què aquesta campanya?

El confinament obligatori que ha derivat de l'estat d'alarma decretat pel govern central fruit de la pandèmia del COVID 19, ha trasbalsat la vida de la població de manera general, i de manera específica de les dones.

Un dels impactes de gènere que està tenint és que moltes dones, i els seus fills i filles, estan obligades a conviure amb el seu agressor, alhora que els serveis d'atenció especialitzada estan patint una reconfiguració, donat també la situació d'excepcionalitat.

La campanya vol fer visible aquesta realitat, interpel·lar la comunitat  en la no tolerància a les violències masclistes que es donen en aquesta situació excepcional i apropar la informació a les dones dels serveis disponibles.