Artesania, visites i circuits termals, a les Jornades Modernistes

Última revisió 05-10-2022 09:19
05/10/2022

Dissabte 8 d'octubre, la programació de les Jornades Modernistes inclou visites guiades, actuacions de carrer, circuits termals de matí i tarda, xerrades, parades de marxants i la mostra d'oficis.

La jornada de dissabte de les XI Jornades Modernistes començarà de bon matí, amb les parades de marxants i artesans als carrers Banys i Centre, que inclouen tallers i activitats de dinamització. A més, a la tarda, se sumarà la mostra d'oficis modernistes.

Aquelles persones que busquin gaudir d'una experiència termal, poden reservar la seva entrada al circuit termal matiner de l'Hotel Balneari Blancafort Spa Termal (93 860 56 00 o ctb@hotelblancafort.com), o al de tarda, a l'Hotel Termes la Garriga (93 871 70 86 o a info@termeslagarriga.com). Totes dues experiències tenen un preu especial per les Jornades de 20 €.

A la nit, a més, l'Hotel Termes ofereix un sopar de gala modernista, amb menú degustació i acompanyament musical, per 25 €. Cal reservar a 93 871 70 86 o a info@termeslagarriga.com.

Visites guiades i animacions al carrer

Durant les Jornades Modernistes no poden faltar les visites a espais històrics de la Garriga organitzades pel Centre de Visitants. Així, s'han programat microvisites a l'Illa Raspall, a les 11 i les 12 hores, i l'itinerari guiat "El modernisme popular", a les 17 hores, amb sortida des de Can Raspall. Per a totes, és imprescindible reserva prèvia al telèfon 610 47 78 23 o info@visitalagarriga.cat. Consulteu la disponibilitat de places.

En diferents moments de la jornada, a més, les persones que visitin la Garriga podran gaudir d'espectacles de carrer: a les 12 hores, a la plaça Can Dachs, Music Box un personatge ben curiós mirarà d'arreglar una caixa de música combinant humor gestual i manipulació d'objectes. A les 12.15 hores, al jardí de l'Hotel Blancafort, es farà una exhibició de Ball de Cintes amb música de Grallarriga. A la tarda, a les 17.30 i a les 20.30 hores, davant del Pou Calent, hi trobareu Sol i núvol, tot un homenatge a les persones que venien a estiuejar a la Garriga. I a les 18 i a les 20.30 hores, a la plaça Can Dachs, concert de pianola.

Escenes teatralitzades i xerrades

Com en anterior ocasions, tampoc faltaran les escenes teatralitzades. Frec a Frec ens porta enguany Seducció modernista, les peripècies d'un seductor a través de diferents espais. Començarà a Can Raspall a les 18 hores.

Finalment, per dissabte s'ha programat una xerrada-vermut, a les 12.30 hores a l'Hotel Blancafort, que posarà Una mirada a la cuina del modernisme, a càrrec de Núria Bàguena, professora i assessora de patrimoni culinari.

A la tarda, Alfons Carner Suñol i Albert Benzekry Arimon protagonitzaran la xerrada-conversa Els Suñol, una família estiuejant a la Garriga. Serà a les 19 hores, al jardí de Can Carner, el pati de la casa familiar.