Una diada de Corpus diferent

Última revisió 05-06-2020 11:16
04/06/2020

Tot i que els carrers no s’ompliran de catifes de flors ni de riuades de gent que hi passeja, la celebració del Corpus de la Garriga es farà ben present al municipi.

La festa, que arriba el 14 de juny, es celebrarà amb una colla de propostes alternatives per a tots els públics i edats.

Domassos als balcons
Per començar, des de l’Associació Corpus la Garriga es convida tothom a penjar el domàs de Corpus a finestres i balcons, per fer ben visible la diada. Per a qui no en tingui, l’associació n’està elaborant de nous, gràcies a unes subvenció de 3.000 euros que li ha atorgat l’Ajuntament. Els domassos ja es poden adquirir, a la modisteria Montse Codina (c. Can Xic, 2) per un preu de 20 euros. Per a qui en vulgui, també es fan mascaretes de Corpus per encàrrec (a la mateixa modisteria).

#UnCorpusDiferentLG

Alhora, s’anima la població a engalanar els seus balcons amb clavells o dibuixos relacionats amb la festa i elaborar les seves pròpies catifes de materials orgànics des de casa. També es fa una crida per crear stop motions: petits vídeos animats que s’inspirin en elements que simbolitzen el Corpus (l’Ou com balla, la guerra de clavells, les flors, la gent...) i per penjar-hi llumetes.

Per fer visible la participació ciutadana a la festa es demana compartir totes les creacions i guarnicions a la xarxes, sota el hashtag #UnCorpusDiferentLG.

Cultura popular

Les entitats de cultura popular se sumaran a la festa amb una instal·lació estàtica a la plaça de Can Dachs i amb una actuació virtual, que es podrà veure a través de les xarxes.

I el mateix dia de Corpus, diumenge 14 de juny, es confeccionarà una catifa a les escales de l’Església, un altar de flors, l'ou com balla i s’engalanarà el balcó de l’Ajuntament. 

Per la seva banda, la Fundació Maurí farà un altar, que es podrà visualitzar des del carrer. Sota el nom d'Alegoria de Corpus, es podrà veure de dijous a diumenge de 10-21 h

La programació sencera, que inclourà moltes més sorpreses, es podrà conèixer ben aviat al web lagarriga.cat.  

També se’n publicaran totes les novetats a les xarxes socials i a corpuslagarriga.org.