Torna el Festival de Jazz de la Garriga

Última revisió 10-05-2024 14:14
14/05/2024

Darius Jones Trio és el cap de cartell de la 13a edició del certamen, que tindrà lloc del 18 al 25 de maig.

El Festival de Jazz de la Garriga torna aquest mes de maig amb un programa de qualitat, encapçalat pel concert de Darius Jones Trio que, amb el baixista Chris Lightcap i el seu vell col·laborador Gerald Cleaver a la bateria, presenta un nou treball de l’esperat pròxim llançament d'AUM Fidelity, Legend of e’Boi (The Hypervigilant Eye), que sortirà a la venda aquesta tardor. Serà el 19 de maig a la tarda, al Teatre de la Garriga - El Patronat.

El festival arrencarà, però, el dia abans, 18 de maig, a la tarda, amb tres concerts gratuïts a la plaça del Silenci: d'una banda, el Combo de l'Aula de Música de la Garriga i la Big Band de l'Escola Municipal de l'Ametlla del Vallès.

Tot seguit, serà el torn del duo de productors format pel polièdric guitarrista David Soler i el reputat Marcel Bagés: Extintor. Vénen a la Garriga a
oferir-nos un concert únic on fusionen la improvisació lliure, l’electrònica i els sons de guitarra de tradició més americana.

Tancarà la nit La Garreggae, amb una sessió carregada d'aire jamaicà i de sons d'arreu del món. Repetiran aquest concert el dia 24.

També divendres 24 de maig, podreu gaudir del concert de Joan Sigil i Vasco Trilla, a la Llibreria Strogoff. El duo, format per dos músics de avantguarda d’alt nivell a l’escena de la improvisació, residents a Barcelona, explora noves formes de generar so i energia mitjançant elements de percussió, fricció i vibració.

Aquella mateixa nit, a la plaça del Silenci, Ritas oferirà un recital gratuït, en què es fusionarà el reggae amb amb estils com el jazz, el funk i ritmes africans.

El dia 25, el festival es tancarà amb un doble concert a Can Ramos: Joana Casanova, en primer lloc, seguida del trio Falcón Trujillo Roca.