S'estrena el documental "La Garriga en temps de pandèmia"

Última revisió 15-03-2023 10:43
16/03/2023

Signat per Joan Giralt i Ramon Ferrandis, l'estrena serà aquest divendres 17 de març, a les 21 hores, al Cinema Alhambra.

Quan tot just es compleixen 3 anys de la declaració de l’estat d’alarma per part del govern espanyol que va significar el confinament de tot el país, la paralització de la vida i bona part de l’activitat econòmica a conseqüència dels efectes de la Covid-19, el documentalista Joan Giralt i el fotoperiodista Ramon Ferrandis estrenen La Garriga en temps de pandèmia, un treball que deixa testimoni de com es van viure aquells moments al municipi.

Giralt i Ferrandis van començar a enregistrar en vídeo i foto la nova i estranya quotidianitat que va significar deixar els carrers buits, començar a utilitzar mascareta i, en general, viure per primera vegada en 100 anys els efectes d’una pandèmia a nivell mundial. Un material que, des de llavors, han posat en ordre, afegit entrevistes amb part de les persones protagonistes i que divendres veurà la llum.

Al documental hi apareixen imatges dels carrers buits o de les xarxes ciutadanes per ajudar la gent gran o fabricar mascaretes. A més, hi ha apartats destacats sobre l’Asil Hospital i l’Hospital General de Granollers, així com els efectes de la pandèmia en l’economia local. Testimonis que van des de representants polítics, persones propietàries d’un negoci, bombers, personal mèdic i sanitari, així com veïns i veïnes a títol personal. Fins i tot, es pot veure com va ser la diada de Sant Jordi en ple confinament, la neteja d’Autisme la Garriga per part de l’exèrcit o com un garriguenc va superar la Covid-19 després d’estar-se més de 40 dies a l’UCI de Granollers. En total, prop d’una quarantena d’entrevistes que s’intercalen amb imatges de l’any 2020, en un documental que té una durada de 70 minuts, i que també mostra l’arribada de les primeres vacunes a l’Asil Hospital.

El guió de les entrevistes del documental ha estat responsabilitat de Jordi Roig, la postproducció sonora de Joan Ligròs, el treball d’edició de Prisma Films, amb Xavi Garriga i Cesc Baños, i el grafisme de Susanna Van Roessel. L’estrena es portarà a terme divendres, a partir de les 21 hores al Cinema Alhambra, i l’entrada serà lliure. De cara les propers setmanes, està previst que es pugui estrenar també a Vallès Oriental Televisió (VOTV).

El treball és una coproducció amb VOTV i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Garriga.