Nova campanya per tenir un poble net d'excrements de gossos

Última revisió 23-05-2022 14:28
23/05/2022

La campanya “No deixis cap rastre” s’adreça a les persones propietàries de gossos i vol conscienciar del problema de salubritat provocat per deixar els excrements i els orins dels animals a la via pública.

Aquest mes de maig, l’Ajuntament de la Garriga engega la campanya de convivència ciutadana “No deixis cap rastre. Si tens un gos, recull les caques i neteja els pipins”, dirigida a les persones propietàries de gossos, sobre el problema de salubritat provocat per deixar els excrements i els orins d’aquests animals a la via pública, parcs, carrers, jardins, façanes, mobiliari urbà, etc.

La finalitat de la campanya és aconseguir tenir un poble net d’excrements i lliure de males olors i millorar la convivència entre els veïns i les veïnes del poble.

Per ajudar a col·laborar en aquesta tasca, l’Ajuntament repartirà ampolles reutilitzables a totes les persones propietàries de gossos que tinguin l’animal correctament censat al municipi. La idea és dur-hi una barreja d’aigua i vinagre, per abocar-la en el lloc on el gos hagi orinat, ja que la barreja d’aigua i vinagre ajuda a reduir l’impacte corrosiu que generen els orins.

Ajuda el teu gos a mantenir neta la Garriga. Tens responsabilitats:

  • Recull sempre els seus excrements i llença’ls dins d’una bossa tancada a la paperera.
  • Dilueix els seus pipins per prevenir les males olors a la via pública amb una barreja de 2/3 d’aigua i 1/3 de vinagre blanc.
  • Evita que el teu gos orini al mobiliari urbà i a les façanes dels edificis o comerços, els deteriora.