Un de cada tres veïns de la Garriga escolta Ràdio Silenci

Última revisió 27-06-2018 15:09
28/06/2018

5.705 veïns de la Garriga van escoltar Ràdio Silenci el passat mes de maig. És a dir, que un de cada tres garriguencs (un 35,7 per cent del total) segueix regularment l’emissora municipal de la Garriga, segons l’estudi d’audiència fet per l’empresa Infortécnica.

L’enquesta, realitzada a 324 persones majors de 15 anys, detalla que aquests gairebé 6.000 oients van seguir l’emissora durant 39 minuts al dia de mitjana. L’estudi també revela que Ràdio Silenci és coneguda per 12.235 persones residents al municipi; un elevat 76,5 per cent de la població.

El director de Ràdio Silenci, Eduard Mas, destaca que “en un país amb una oferta radiofònica tant àmplia, és espectacular que una emissora tan jove sumi tants oients. Som la primera opció radiofònica per a molts veïns de la Garriga, i això ens enorgulleix i corrobora que estem fent bé la feina, i que hem crescut molt els últims anys”.

El primer estudi d’audiència encarregat per Ràdio Silenci en els seus gairebé 18 anys d’història també revela que l’emissora té un 15,3 per cent de quota d’audiència entre totes les ràdios que es poden escoltar al municipi. La gran majoria dels oients, gairebé un 87 per cent, escolten l’emissora a través del 107.4 de la FM; el 13 per cent restant ho fan per internet, els dispositius mòbils i la TDT. L’estudi també apunta que la meitat dels oients escolten Ràdio Silenci des de casa.

Per franges horàries, el 50 per cent de l’audiència, com és habitual en el món de la ràdio, es concentra al matí i al migdia; el 38 per cent escolta l’emissora per la tarda i primera hora del vespre. Per sexe i edat, escolten Ràdio Silenci més homes que dones, i els oients més fidels són els que superen els 55 anys, tot i que la xifra és molt similar a la franja que va dels 35 als 55 anys.

“L’estudi constata que s’han solucionat les dificultats de sintonització que vam patir durant anys. El 84 per cent dels veïns ens escolten bé, i la majoria que no segueixen l’emissora és perquè no escolten cap altre ràdio”, afegeix Eduard Mas.

Finalment, l’estudi d’audiència també demostra que molta gent que no resideix a la Garriga escolta Ràdio Silenci: el passat mes de maig, 9.573 persones del Vallès Oriental van escoltar l’emissora durant 40 minuts al dia de mitjana. “A aquests magnífics resultats cal sumar-hi el consum de ràdio a la carta a través de la pàgina web de l’emissora; al maig vam registrar més de 1.500 descàrregues de programes”, conclou Mas.

Ràdio Silenci
Ràdio Silenci