Un 25N amb una alta participació jove

Última revisió 02-12-2022 15:31
05/12/2022

Un any més, la Garriga ha dedicat el mes de novembre al 25N, Dia Internacional contra les Violències vers les Dones, amb activitats molt diverses, per a públics diferents.

És una commemoració consolidada al municipi, liderada per Igualtat, però organitzada transversalment amb altres àrees, entitats i ciutadanies. L’objectiu general és sensibilitzar, prevenir, detectar i contribuir a la recuperació i reparació de les víctimes.

Així, desenes de persones van prendre part en les xerrades, accions participatives (com el mural o el cercle de dones contra les violències masclistes), cinefòrums amb els instituts i activitats lúdiques.

Una d’aquestes va ser la Nit de Música del 25N, que va aplegar unes 200 persones joves a Can Luna, per escoltar el concert reivindicatiu del grup femení Ketekalles, ballar al ritme de DJ Lorrr i acostar-se al Punt Lila, organitzat per Cúrcuma. En total, van ser 111 persones les que es van interessar per la seva funció contra les violències masclistes.

El Punt Lila també va ser present als patis dels instituts, on es va convidar l’alumnat a reflexionar i fer les seves aportacions en un iceberg de les no-violències masclistes, sobre quines actituds fan possible un món sense aquest tipus de violència, com les cures, el bon tracte, la confiança i l’amistat.