Seguim en lluita!

Última revisió 17-11-2021 09:50
17/11/2021

El 25 de novembre és el Dia internacional contra la violència envers les dones i a la Garriga s'organitzen activitats al llarg de tot el mes, molt diverses i adreçades a persones de totes les edats. Perquè l'abordatge de les violències masclistes ha de partir de tota la ciutadania.

I perquè l'educació és bàsica per aconseguir un canvi en les relacions. Per aquest motiu, enguany s'han programat nombroses activitats a instituts i centres educatius: el Punt Lila als patis, els tallers "Descobrint nous models de masculinitat" i "Desmuntant els manaments de gènere", la xerrada "Sexisme i violència masclista a les xarxes" i el passi per a grups de batxillerat d'Una joven prometedora, al cinema Alhambra.

I seguint amb cinema, al novembre tindrà lloc un nou passi de la Mostra Internacional de Films de Dones. Niña mamá es podrà veure al Teatre de la Garriga - El Patronat el 19 de novembre a les 19 hores.

A la Biblioteca Núria Albó també s'han programat activitats. D'una banda, del 24 de novembre a l’11 de desembre, es podrà veure l'exposició de l’Institut Català de les Dones "Lliures i sense por". També tindrà lloc la xerrada "Ser dona a l’Afganistan d’avui", a càrrec de Nàdia Ghulam. Serà el dia 24 de novembre.

Implicant tota la ciutadania

Per la seva banda, des de l'Ajuntament es continúa apostant per la xarxa de Punts Lila quotidians, així que s'ha realitzat una nova formació per a comerços i establiments per formar-ne part, el dia 10 de novembre.

En la sessió plenària del dia 24 es llegirà el manifest contra la violència envers les dones.

El 25N l'activitat es concentrarà a la plaça de l'Església, on hi haurà un Punt Lila, al matí. A la tarda, Malencòmica oferirà píndoles feministes sota el títol d'Elles i hi haurà micro obert perquè qui vulgui pugui dir la seva contra les violències masclistes. A més, Dansa Disset oferirà l'actuació Ni una més, i Feministes LG organitzaran l'acció El violador ets tu. Al llarg de tot el dia, Les Dones d’Ara visibilitzaran les Violències Masclistes.

Dos dies més tard, la sala Altell del Patronat acollirà la xerrada "La violència institucional". I al mateix teatre, a la tarda, Comando Señoras presentarà Ritos de Amor.

Ja al desembre, es farà una Formació básica per a la prevenció de les violències masclistes adreçada a personal municipal.

I el dia 6 al matí, el Centre de Visitants programa la visita "Les dones, a la cuina a pelar pèsols".

25N
25N