Segueixen els actes del cicle La Garriga pel Foment de la Pau

Última revisió 30-09-2020 13:46
30/09/2020

Les activitats, que es faran d'acord amb totes les mesures de prevenció que estableix la normativa, tenen places limitades i cal fer-ne una reserva prèvia.

Dins el projecte La Garriga pel Foment de la Pau, l’Ajuntament va programar, aquest curs, una nova edició del cicle d’activitats al voltant de dues dates assenyalades: la commemoració del bombardeig que va patir el poble al gener de 1939 i la celebració del Dia Internacional de la Pau, fixat per les Nacions Unides el 21 de setembre. Les activitats serveixen per connectar el que va passar a la Garriga fa 81 anys i el que succeeix encara avui arreu del món. 

Aquest trimestre els actes segueixen endavant, i es reprendran justament aquest diumenge 4 d'octubre amb un cinefòrum sobre el camp d'aviació i el bombardeig a la Garriga. Tota la informació sobre aquesta activitat i sobre la resta de propostes es pot consultar aquí: 

Diumenge 4 d’octubre

a les 18 h, a l'hangar del camp d'aviació de Rosanes

CINEFÒRUM: EL CAMP D’AVIACIÓ I EL BOMBARDEIG DE LA GARRIGA

Projecció del documental realitzat l’any 2009 per l’Ajuntament de la Garriga, amb testimonis directes de l’activitat del Camp d’Aviació de Rosanes i del bombardeig de la Garriga. La sessió es farà a l’interior del xalet racionalista de Can Fernández (o Can Gómez), un dels espais històrics (i gairebé inèdits) on va succeir la història.

El documental serà presentat pels autors de l’estudi, David Gesalí i David Íñiguez, que, alhora, dinamitzaran la conversa al final de la projecció.

PLACES LIMITADES!

Inscripció prèvia obligatòria al 610477823 o a info@visitalagarriga.cat

 

Diumenge 18 d'octubre

a les 11 h, des de Can Raspall (c. Banys, 40)

VISITA GUIADA: MODERNISME I GUERRA. HISTÒRIES CREUADES

La Garriga va canviar de dalt a baix amb l’arribada massiva d’estiuejants de la burgesia barcelonina, que va transformar el paisatge urbà, social i econòmic del poble. Aquesta nova realitat es va trencar en sec l’estiu de 1936, i l’espai fastuós de l’estiueig va ser ocupat per soldats, refugiades, hospitals, sindicats, partits polítics, indústries de guerra, locals populars...

PLACES LIMITADES!

Inscripció prèvia obligatòria al 610477823 o a info@visitalagarriga.cat

Activitat de pagament.

 

Divendres 23 d’octubre

a les 19 h, a la Llibreria Strogoff (c. Can Xic Corder, 2)

Vetllada literària: “Mai cap home ha estat enterrat amb més honor”

A càrrec de Mamen Conte

Arriben a peu, en bicicleta, en tren o vaixell, persones d’arreu, republicanes, anarquistes, comunistes, socialistes, sindicalistes, demòcrates, desitjoses de frenar l’ascens del feixisme. Prop de 35.000 voluntaris i voluntàries provinents de més de cinquanta països diferents, vindran a lluitar a la guerra civil espanyola per socórrer la jove República, assetjada pel feixisme i abandonada a la seva sort per les democràcies occidentals.

Amb aquesta vetllada literària, que inclourà una petita degustació, volem donar-los veu, recuperar la seva memòria i atansar-nos a la seva obra, per construir una nova mirada al valor i la sororitat dels pobles. Un merescut homenatge històrico-literari a les Brigades Internacionals i el seu pas per casa nostra.

PLACES LIMITADES!

Inscripció prèvia obligatòria al 610477823 o a info@visitalagarriga.cat.

Col·labora: Llibreria Strogoff

 

Dissabte 24 d'octubre

a les 17.30 h, a Can Raspall (c. Banys, 40)

Taller de joc familiar: “D’arreu del món. Memòria de la gent nouvinguda d’abans i d’avui”

A càrrec de Mamen Conte

En aquest taller dinàmic, els i les  participants col·laboren en la creació d’un mapa comú físic i emocional on plasmar, no només la topografia de les brigades internacionals (procedència, destins, recursos, memòries, contes i records d’arreu del món), sinó també les diferents mirades de les guerres i les persones migrades que han arribat i arriben a la Garriga. Una mirada geo-humanitària a la diferència, al respecte,  a la pluralitat i a la convivència pacífica.

PLACES LIMITADES!

Inscripció prèvia obligatòria al 610477823 o a info@visitalagarriga.cat.

 

Diumenge 25 d’octubre

a les 11 h, des de la plaça de l’Església

RUTA GUIADA: No us oblidarem, Per la llibertat del món

A càrrec de David Gesalí i David Íñiguez

Aquest itinerari ens permetrà descobrir la presència de les Brigades Internacionals a la Garriga durant la Guerra Civil, els motius que porten al seu reagrupament, la seva organització i objectius, els principals personatges, i com van afrontar les últimes setmanes de la guerra.  Entendrem perquè el municipi es converteix en objectiu de bombardeig i com responen a l’horror de la guerra tant la població civil i com les i els brigadistes.

PLACES LIMITADES!

Inscripció prèvia obligatòria al 610477823 o a info@visitalagarriga.cat.

 

La Garriga pel Foment de la Pau
La Garriga pel Foment de la Pau