S'aprova l'ordenança reguladora de l'ús de l'aigua en situació de sequera

Última revisió 28-02-2024 20:20
29/02/2024

El ple de febrer ha aprovat definitivament l'ordenança que ha d'establir les mesures extraordinàries a aplicar a la Garriga sobre els usos de l'aigua potable en situació de sequera.

L’ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l'abastament d'aigua potable i als usos de l'aigua en situació de sequera a la Garriga ja és una realitat, després de la seva aprovació definitiva en el ple del mes de febrer (es va aprovar inicialment en el plenari del passat novembre).

Després de resoldre una sèrie d’al·legacions majoritàriament de tipus tècnic i formal presentades per AGBAR, el text s’ha aprovat definitivament per unanimitat.

Aquesta ordenança estableix mesures extraordinàries a aplicar a la Garriga en situacions de sequera declarada, com limitacions d’ús d’aigua per a piscines o jardins, per a neteja de vehicles i carrers... També es contempla la possibilitat de reduir la pressió a la xarxa o establir talls en situacions temporals. Així mateix, també s’estableixen sancions en cas d’infracció.

Tal i com ha explicat l'alcaldessa, Meritxell Budó, "és l'eina que necessitem per gestionar la situació en què ens trobem. Creiem que ara tindrem les esquenes cobertes per poder actuar en casos d'imcompliment de les mesures que toqui complir en situació de sequera. Tenim una cobertura legal que no teniem abans".

Des de l'oposició, tots els grups municipals s'han mostrat d'acord en la necessitat d'aquesta ordenança. Tot i així, tant ERC com la CUP han suggerit alguna modificació en el text, que, segons Budó, seran estudiades pels serveis tècnics i jurídics.

A la Garriga, “l’esport treu la llengua”

En la sessió plenària del mes de febrer, s’ha aprovat per unanimitat que l’Ajuntament de la Garriga s’adhereixi a la declaració institucional, impulsada per Òmnium Cultural i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, per la promoció del català a l’esport.

Sota el títol de “l’esport treu la llengua”, el text té per objectiu assolir el compromís d’administracions i entitats esportives per fer visible i promoure l’ús del català en l’àmbit esportiu, com a referent davant la Societat i les noves generacions.

A més, des de l’Ajuntament, primera administració local que s'hi adhereix, es fa una crida a tots els clubs esportius de la Garriga, aficionats i aficionades, als jugadors i jugadores, entrenadors i entrenadores, àrbitres, famílies, joves, i a la ciutadania del municipi a sumar-se a aquesta declaració.

Podeu llegir i adherir-vos al manifest, en aquest enllaç.

Pla estratègic de subvencions

El ple ha aprovat també, amb l'abstenció de la CUP, el Pla estratègic de subvencions per al 2024, un instrument que serveix per planificar les subvencions gestionades per cadascun dels departaments de l’Ajuntament i que tenen per objectiu fomentar activitats d’utilitat pública o interès social i promoure finalitats d’interès públic.

Mocions

El ple de febrer també ha debatut i aprovat per unanimitat dues mocions, presentades per ERC: una de suport a la pagesia i una altra sobre el funcionament de la línia R3 de Renfe i sobre el servei concret al seu pas per la Garriga.