S'aprova el pressupost municipal per al 2022

Última revisió 24-11-2021 23:18
25/11/2021

El  pressupost de l'Ajuntament de la Garriga i l'Organisme Autònom de Mitjans de Comunicació per al 2022 és de 21.802.693 €, dels quals, 2.375.990 aniran destinats a inversions.

El ple del mes de novembre ha aprovat els comptes de l'Ajuntament per a l'exercici de l'any 2022. La xifra total arriba als prop de 22 milions d'euros (un 8,93% més alt que el del 2021), dels quals gairebé 2.376.000 es destinaran a inversions com la zona lúdico esportiva de Can Terrers, a millores en accessibilitat, al Pressupost Participatiu, a la segona fase de la millora del cementiri municipal o a millores a la via pública.

Així ho ha explicat el regidor d'Hisenda, Lluís Marco, qui ha destacat que aquest pressupost "fa net en molts aspectes" i "comença a superar la prova dels comptes".

Marco ha explicat que els objectius són "dotar suficientment les partides d'inversió per mantenir els compromisos de programa, cobrir completament la dotació econòmica per a contractes de despesa, mantenir el compromís amb el comitè respecte la dotació anual en capítol I pel compliment de l’RLT i contenir l’estabilitat pressupostària i aconseguir, a la liquidació, mantenir l’estalvi net".

Des de l'oposició, Montse Llobet, de Junts per la Garriga, ha declarat que les propostes del seu grup no han estat considerades i ha justificat el seu vot en contra  per diversos motius, com "no presentar propostes il·lusionants per la ciutadania" o "un projecte de tanatori". També ha considerat que la xifra destinada a la zona lúdico esportiva de Can Terrers (1.020.000 euros), que preveu el 45% del pressupost en inversions suposa "una inversió no prioritària".

Per part de la CUP, Pep Tarradas, ha titllat el pressupost de "continuïsta", "ja que torna a baixar la partida de serveis a les persones". També ha mostrat el seu desacord en la inversió destinada a la zona lúdico esportiva de Can Terrers, ja que el seu grup creu que "és un projecte electoralista". "Ens sembla qüestionable com volen finançar part d'aquest projecte: desprenent-se de patrimoni municipal (en referència a la venda de quatre solars municipals), sobretot tenint en compte els problemes d'habitatge i les mancances de parc públic d'habitatge", ha afegit. També ha considerat "optimistes" les "previsions a l'alça d'ingressos".

Álex Valiente, del PSC, ha recalcat les dotacions proposades pel seu grup que ha trobat a faltar en el pressupost, com les destinades a promoure l'habitatge social, a un projecte de tanatori, a polítiques de reactivació econòmica o a la tarifació social. Sobre Can Terrers, ha explicat que volien "un projecte on la ciutadania pogués decidir què vol en aquell espai i que costés menys pressupost", ja que aquest "triplica l'endeutament" i suposa "la venda del patrimoni que ens quedava".

Finalment, Ángel Guillén, regidor de Ciutadans, ha considerat que aquest és "el pressupost de la incertesa, sobretot en l'apartat d'ingressos". Sobre l'apartat d'inversions, ha declarat que l'obra de la nova zona lúdico esportiva "té un alt cost" i que "hi ha altres prioritats". "Vendre el patrimoni que ens quedava per finançar un projecte així és un error", ha afegit.

Manifest del 25N

El ple municipal també s'ha adherit al Manifest unitari del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones, que posa ènfasi en les noves formes i els  nous àmbits de violència, com són la violència obstètrica, la vicària, la digital o en la vida política i l'esfera pública.

Ple del mes de novembre
Ple del mes de novembre