Reunions de seguiment de les obres de desdoblament de l'R3

Última revisió 17-04-2024 10:54
17/04/2024

L'Ajuntament ha celebrat reunions amb la Generalitat i amb Renfe i Adif per abordar els problemes en el servei ferroviari i demanar la màxima previsió en el proper tall de la línia R3.

A banda de les trobades setmanals de seguiment de les obres d'Adif a la Garriga relacionades amb el desdoblament de l'R3, equip de govern i personal tècnic de l'Ajuntament, han celebrat recentment reunions amb la Generalitat de Catalunya i amb Renfe i la pròpia Adif per analitzar la situació actual del servei ferroviari i treballar amb la màxima previsió de cara al següent tall que patirà la línia per acabar d'executar la doble via.

D'una banda, la setmana passada, l’alcaldessa, Meritxell Budó, el regidor de Mobilitat, Álex Valiente, i el cap de Serveis Territorials de l’Ajuntament, Jordi Carreras, es van reunir amb el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Oriol Martori, la subdirectora general de Transport Ferroviari, Laia Mercader, i el subdirector general de Transport Públic per Carretera i Mobilitat, Benjamin Cubillo.

La reunió es va celebrar a petició de l’Ajuntament, per tractar sobre el servei que s’està donant actualment a l'R3 i per planificar el servei alternatiu quan es faci el nou tall de via per acabar les obres de duplicació de la línia de tren.

Sobre el servei actual i els incompliments d’horari recurrents, la direcció general va remetre a una futura reunió. D'altra banda, l’Ajuntament va demanar que es planifiqués el proper tall amb anticipació i que el servei alternatiu amb bus mantingui la línia directa a Barcelona durant tot el dia, amb freqüències de pas més altes a les hores punta. També es va reclamar un període d’adaptació un cop es reprengui el servei amb tren, en el qual se solapi el servei de bus amb el ferroviari. Des de la direcció general es va prendre nota de les peticions alhora que es va indicar que ara mateix estan planificant el pla de transport alternatiu. En tot cas, es va prendre el compromís de consensuar-lo amb l’Ajuntament.

Dilluns d'aquesta setmana, va tenir lloc una nova reunió, en aquest cas entre el titular de la infrastrucutra (Adif), l’operador (Renfe) i el gestor del servei (Rodalies de Catalunya – Direcció General de Transports i Mobilitat) i els diferents agents del territori afectats per l'R3 (Ajuntaments, Consells Comarcals i entitats implicades).

En la reunió es va explicar que Renfe està preparant una proposta per actualitzar els horaris que poden complir amb les limitacions actuals de la via. La regularització implicarà un augment del temps de recorregut d’uns 10 minuts. Aquests horaris, que s’han de detallar a començaments de maig, seran vigents fins al proper tall de via, que es preveu que finalment sigui a finals d’any. La durada del tall no ha estat confirmada, però en tot cas serà superior al tall que es va fer a finals de l’any passat.