Reunió del Consell de Cooperació

Última revisió 22-05-2020 12:15
22/05/2020

El Consell de Cooperació de la Garriga, reunit el passat 19 de maig, va decidir destinar 2000 euros a la campanya Món Local Refugi Covid-19.

En concret, es va decidir destinar-los al projecte d'assessorament legal al camp de refugiats de Mòria (Illa de Lesbos,) en què està implicada l'Associació La Garriga Societat Civil. El projecte ofereix suport legal més bàsic a sol·licitants d'asil i defensa els drets dels sol·licitants de protecció internacional de qualsevol nacionalitat que estan atrapats a Lesbos.

La campanya d'emergència Món Local Refugi Covid-19 impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament vol seguir donant suport als municipis del Sud Global.

El Consell també va debatre les diferents partides per aquest 2020 tenint en compte que l'Ajuntament destina el 0,85% del pressupost municipal a la cooperació internacional, donant suport a projectes gestionats per entitats amb seu o representació al municipi i sobre l'adhesió a la moció Covid-19 Cooperació, que es portarà a terme al proper Ple. Aquesta moció recull el posicionament del municipalisme solidari per incidir en l'agenda global i comprometre's amb la cooperació al desenvolupament com a mecanisme per vèncer la COVID-19. L'ajuntament s'hi adherirà al Ple de maig.

La sessió va comptar amb la professora Alba Mas, de l'institut Vil·la Romana a qui el confinament va agafar a El Salvador, on aquest centre dona suport al projecte de "Transport Escolar al Bajo Lempa". Mas va poder explicar de primera mà com està afectant la pandèmia en aquell país.


 

Consell de Cooperació
Consell de Cooperació