"Relats confinats", una exposició al Passeig

Última revisió 28-07-2020 12:50
28/07/2020

La mostra forma part de la programació de Festa Major i uneix fotografies de Ramon Ferrandis i Diana Martin, amb textos de la periodista i guionista Bet Isasi-Isasmendi.

El Passeig de la Garriga acollirà a partir del dijous 30 de juliol i fins al 3 d'agost l’exposició “Relats Confinats", comissariada per la Filanda, Espai de creació. 

“Relats Confinats” mostra els dos grans mons que es creen a partir del confinament davant l’estat d’alarma de pandèmia a causa de la Covid-19: el que passava fora i dins de casa i com la nostra vida canvia d’un moment a l’altre.

La visió del fotoperiodista Ramon Ferrandis, que aquest any ha complert 40 anys de carrera, aporta a l’exposició un món real. Com ell mateix explica, es va decidir a fotografiar el confinament perquè és “una situació extraordinària i inèdita, una emergència social que pot ser fins d’aquí a molts anys no es torni a repetir. Vaig tenir clar des del principi que tot això s’havia de documentar, al menys des del punt de vista gràfic, i des del mateix 12 de març vaig començar a fotografiar totes les coses extraordinàries que anaven succeïnt".

La visió fotoperiodística contrasta amb les fotografies més intimistes de Diana Martin. La fotògrafa pren com a punt de partida per realitzar les seves imatges els textos “En Quarentena” escrits en primera persona sobre les vivències i emocions de l’autora Bet Isasi-Isasmendi. Es tracta d'una sèrie de 19 imatges, com el nom del virus que ens manté en alerta (Covid-19), que “mostren la part més individual de la situació que vam viure, imatges que no tenen res a veure amb la realitat, tenen la intenció de que semblin part de la memòria que va creant nous records sobre els dies passats”, explica Martín.

Aquesta exposició proposa diferents punts de vista sobre els moments viscuts en l’estat d’alarma que vam viure durante l mes de març i abril passats  perque val la pena reconèixer l’esforç i el valor social que vam tenir durant l confinament.

La mostra es podrà veure entre el carrer Caselles i el carrer Blancafort del Passeig de la Garriga des del 30 de juliol al 3 d’agost dins els actes de la Festa Major. És una exposició que es fa al carrer per motius de seguretat, ja que es podrà veure sense haver de demanar cita prèvia i així serà més accessible al públic.

 

Exposició
Exposició "Relats confinats"