Proves de nivell de català

Última revisió 04-11-2022 13:52
07/11/2022

En aquestes proves de col·locació es pretén informar a l’usuari en quin nivell de llengua es troba tenint en compte que cada nivell té 3 cursos trimestrals. 

Els cursos de català per a adults van començar al setembre i finalitzaran al desembre. La majoria dels cursos són presencials, tot i que n’hi ha alguns en línia; en el cas nostre de la Garriga tenim 2 cursos presencials i 2 en línia i tots són per assolir el nivell A2. Ara es comencen a preparar nous cursos per al següent trimestre. 

A partir d’aquest mes de novembre s’obre el període per fer proves de nivell a fi que tothom sàpiga quins són els seus coneixements de llengua per inscriure’s als cursos que s’estrenaran al gener. És a dir que totes les persones interessades a estudiar català i que encara no ho han fet, ara poden optar a fer la prova. Per accedir a la prova, cal inscriure’s a la pàgina Acredita el teu nivell | Consorci per a la Normalització Lingüística - CPNL. No obstant això, si algú s’estima més fer la prova de col·locació presencial, cal que contacti amb l’Oficina de Català enviant un correu electrònic lagarriga@cpnl.cat o bé trucant al 67702550286. 

Està previst fer inscripcions els dies del 19 al 21 de desembre, principalment en línia. No obstant això també es poden fer inscripcions presencial durant les dates previstes a la nostra Oficina, (c. Negociant, 79). Però, per a les persones que ja estan fent un curs de català, tindran un torn preferent d’inscripció del 16 al 19 de desembre.

Els nivells de llengua catalana s’adeqüen al patró del Marc Comú Europeu de Referència, és a dir, que el nivell A2 de català és el mateix nivell que l’A2 de l’anglès, alemany, italià...