Nova edició de la ruta de la transhumància

Última revisió 13-05-2019 11:24
13/05/2019

Per segon any consecutiu, l’Associació Agrària de la Garriga, en col·laboració amb l’Ajuntament, organitza l’activitat “Anem de transhumància amb el ramat de Can Nualart”, una proposta que forma part del projecte Arrela’t. La ruta, que es farà diumenge 19 de maig, s’adreça a un públic de totes edats i vol donar a conèixer una activitat ramadera històrica que encara, a dia d’avui, segueix activa.

En aquesta sortida, les persones participants acompanyaran el ramat de can Nualart en el recorregut de la seva transhumància fins a les planes de Can Miquel, a prop de Puiggraciós, on romandrà uns tres mesos. L’activitat inclourà un tast de caldereta de xai amb mongetes del ganxet a càrrec de Santa Àgata Casa de Menjars, i per gaudir-ne caldrà fer una inscripció prèvia abans del 10 de maig a patrimoni@ajlagarriga.cat i al telèfon 93 860 50 50. Les places són limitades. 

L’itinerari, de 9 quilòmetres de distància en total i un desnivell de 365 metres, seguirà l’antic camí ramader i tindrà el seu inici a les 8.45 hores des de la plaça del Silenci. Des de l’organització es demana no portar gossos a l’activitat, ja que podrien interferir en els moviments del bestiar.

El projecte Arrela’t va néixer l’any 2018 amb l’objectiu de vincular la ciutadania de la Garriga amb el seu entorn i fomentar la producció i el consum d’aliments ecològics i de proximitat.

Santa Rita
Santa Rita