Nou CUAP a Granollers

Última revisió 19-05-2022 16:34
20/05/2022

Obert les 24 hores els 365 dies de l'any, el centre dona cobertura a la població del Vallès Oriental i atén urgències de baixa i mitjana complexitat, evitant desplaçaments a les urgències dels hospitals.

Des de finals d'abril, està en funcionament el nou Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) Granollers, ubicat al carrer Girona de la capital vallesana. Fins llavors, estava funcionant de manera provisional des del novembre de 2020 en un espai municipal de l’avinguda del Parc.

L'alcaldessa de la Garriga, Dolors Castellà, juntament amb altres edils de la comarca, va visitar el nou centre, que dona cobertura a la població garriguenca, fora de l'horari habitual del CAP local.

A les instal·lacions del carrer Girona de Granollers, el CUAP ocupa un espai de 762 metres quadrats. Compta amb 3 consultes d’atenció ràpida, 2 boxs polivalents, 4 boxs d’observació, 1 box d’aïllament, 1 box de triatge, 1 box de reanimació cardiopulmonar, 1 sala de radiologia, 1 laboratori i 1 sala d’espera, més les zones destinades a recepció, control central d’infermeria, sala de treball mèdic, magatzems i despatxos. El CUAP continua sent gestionat per l’Institut Català de la Salut, com fins ara, i té una plantilla de 30 professionals.  

Les noves instal·lacions estan equipades per atendre urgències de baixa i mitjana complexitat. També permeten la valoració, orientació i primer tractament de les urgències de més complexitat, fins a la derivació d’aquests casos, així com procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. A més, el nou equipament disposa de recursos diagnòstics com radiologia i servei d’analítica urgent. 

El CUAP Granollers és el primer del sector sanitari del Vallès Oriental (amb una població de 450.000 habitants). Dona cobertura especialment als municipis del Vallès Oriental Central (Montornès del Vallès, Montmeló, Lliçà de Vall, Lliçà d’Amunt, la Garriga i Cardedeu, entre d’altres).  

A mitjà termini, i segons preveu el Pla nacional d’urgències de Catalunya (PLANUC), la xarxa d’atenció urgent a la comarca comptarà amb un segon CUAP, el del Baix Vallès, que estarà ubicat a Santa Perpètua de Mogoda.