L'exposició que repassa els 100 anys de l'Alhambra, oberta fins al 15 de desembre

Última revisió 19-11-2013 11:29
18/11/2013

Des d'aquest diumenge 17 de novembre ja es pot visitar la mostra "L'Alhambra: cafè, teatre i cinema 1913 - 2013" a la Sala Andreu Dameson de la Garriga. La mostra fa un repàs pels 100 anys d'història d'aquest edifici emblemàtic del qual se'n conserva la façana modernista original. Al llarg dels temps, l'Alhambra ha fet les funcions de sala de ball, cafè, teatre i cinema i ha estat l'escenari de nombrosos episodis de la vida al municipi. 

La inauguració, el passat diumenge, va comptar amb la prèsència d'Albert Benzekry i Fortuny, comissari de la mostra, que va recalcar públicament el valor d'aquesta sala centenària. "No podíem deixar passar aquesta efemèride sense recordar què ha significat l'Alhambra", va explicar Benzekry, qui també va expressar el desig que "el cinema perduri i segueixi sent una de les millors sales de Catalunya".

L'obertura de l'exposició arribava just dos dies després del tancament provisional del cinema per unes esquerdes a la teulada de l'edifici. En aquest sentit, l'alcaldessa, Meritxell Budó, va explicar que el passat 14 de novembre va rebre un requeriment dels serveis tècnics municipals que demanava fer una diagnosi de l'estat de l'edifici perquè s'hi havien detectat unes esquerdes i obligava a aturar temporalment l'activitat de la sala . "Hem posat tots els mitjans per fer aquesta diagnosi el més ràpidament possible", va afirmar Budó, qui també va refermar la voluntat de l'equip de govern i de tots els regidors de l'Ajuntament per seguir recolzant el Cinema Alhambra. "Ens tindreu al vostre costat", va dir l'alcaldessa al gerent de la sala, Josep M. Miró, també present a l'acte.

La mostra "L'Alhambra: cafè, teatre i cinema 1913-2013" es pot visitar fins al proper 15 de desembre.