Les catifes de flors tornen a omplir de color la Garriga

Última revisió 16-06-2022 18:27
17/06/2022

Aquest diumenge, Diada de Corpus, les catifes de flors tornaran a omplir de color els carrers i places de la Garriga. La tradició i la cultura popular tornaran a ser protagonistes durant tota la jornada.

Durant el dia de Corpus es confeccionaran una trentena de catifes florals, on hi lluiran 500.000 flors (clavells i altres) i elements vegetals (en especial xiprer, bruc, terra de pi i esclòfia d'arròs).

També comptarà amb catifes convidades elaborades, una per membres de la ONCE i l'altra per l'Associació de Catifaire de Santa Coloma de Gramenet. A més de les catifes s'ornamentaran les escales de l'Església, la façana de l'Ajuntament, es faran els tradicionals altars de flors i un mural.

A la plaça de Can Dachs, tornaran a aixecar-se els castells amb els Xics de Granollers i altres colles convidades. I, durant tota la jornada, hi haurà portes obertes al patrimoni de la Garriga: Can Raspall, el refugi antiaeri de l’estació, la Fundació Maurí, el jardí de la Casa Barbey i l’església de la Doma.

Durant la Diada de Corpus, tindrà lloc la tradicional passejada institucional, amb l'alcaldessa, membres del consistori i Esther Capella, Delegada del Govern de la Generalitat a Madrid. La comitiva sortirà de la porta principal de l'Ajuntament a les 12 hores, per fer una passejada entre les catifes florals, els altars i l'Ou com balla.

A la tarda, sardanes, Ball i Processó de Corpus pels carrers encatifats, que anirà encapçalada pel seguici festiu de la Garriga integrat pel Ball de Diables, el Ball de Nans, el Ball de Gegants, el Ball de Cintes i els Grallers, obrint pas a la comitiva religiosa i amb la participació de la Cobla Ciutat de Terrassa i l’Escolania Parroquial. Tancarà la processó el seguici religiós.

Per acabar i com no pot ser d’altra manera, la festa es clourà amb la tradicional clavellada.

Et pot interessar