L'Ajuntament rep el segell Infoparticipa

Última revisió 12-05-2021 11:04
11/05/2021

L'Ajuntament de la Garriga ha obtingut un cop més el segell Infoparticipa, com a reconeixement a la transparència informativa del web municipal.

I és que la pàgina web www.lagarriga.cat ha tornat a assolir el 100% dels indicadors de transparència de la comunicació pública local.

Enguany, a l'edició 2020, s'ha atorgat el Segell Infoparticipa a 121 ajuntaments (vuit més que l'any passat), dels quals, 39 han obtingut un 100% d'indicadors positius.

En el cas dels consells comarcals, onze d'ells han obtingut el Segell Infoparticipa (cinc més que en l’edició anterior). Assenyalar que per primera vegada un Consell obté el 100%: el Baix Llobregat, presidit per una dona. Els once consells comarcals son: Montsià; Osona; Baix Ebre; Berguedà, Garrotxa; Gironès; Moianès; Vallès Occidental; Vallès Oriental; Alt Penedès i Baix Llobregat.

Pel que fa a les diputacions, han rebut el Segell Infoparticipa les mateixes tres que el van obtenir a les quatre edicions anteriors: Barcelona, Girona i Tarragona.

Eina per la transparència

El segell Infoparticipa és una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l'any 2012, que analitza la informació dels webs dels 947 ajuntaments catalans, per fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals.

Els indicadors que s’utilitzen per avaluar la informació publicada als webs responen les següents qüestions bàsiques:

  • Qui són els/les representants polítics/íques?
  • Com gestionen els recursos col·lectius?
  • Com gestionen els recursos econòmics?
  • Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius?
  • Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana?