L'Ajuntament està treballant en un nou model de gestió de l'aigua

Última revisió 26-05-2022 10:29
27/05/2022

Es prorroga el contracte amb AGBAR per 18 mesos mentre es concreta una proposta més eficient pel servei públic d'abastament d’aigua potable a la Garriga.

Entre els punts debatuts en el ple ordinari de maig, es va aprovar la segona pròrroga d'aquest contracte.

Tal i com va explicar la regidora de Territori, Neus Marrondan, s'està "treballant per aconseguir el model més eficient, no només el més econòmic, sinó el que ens permeti tenir un preu just de l’aigua per a tots els garriguencs i garriguenques. Per a aquest equip de govern, la gestió del servei de l’aigua és un assumpte cabdal i hi destinarem tot el temps que calgui per a definir-lo amb precisió".

Des de Junts per la Garriga, Montse Llobet va recordar "que calia evitar una segona pròrroga i garantir el servei més eficient", ja que el model actual "ja no és el més adequat pel segle XXI". 

Pep Tarradas de la CUP va manifestar la "necessitat de gestionar de forma 100% publica el servei d'abastament d'aigua" i va considerar que "no s'està fent una bona planificació ni s'estan fent els passos necessaris pel canvi de model".

En representació del PSC, Álex Valiente va declarar que no podien donar suport a aquesta pròrroga perquè, segons el seu parer, l'equip de govern "ja ha tingut prou temps per trobar-lo".

Per la seva banda, Ángel Guillén, de Ciutadans, va qualificar de "nou fracàs de la gestió de la senyora Castellà" questa segona pròrroga.

El punt es va aprovar per 10 vots a favor (de l'equip de govern) i 7 en contra (grups de l'oposició).

Compra agregada d'energia

L'Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per adherir-se a la compra agregada d'energia  de l'Associació Catalana de Municipis. Així ho va anunciar la regidora de Territori, Neus Marrodan, durant l'exposició del punt sobre la resolució del contracte del lot 4 de subministrament d'energia elèctrica per desistiment de l'empresa, per no poder mantenir els preus.

El ple va aprovar per 15 vots a favor i 2 en contra (de Junts per la Garriga) que, fins a la finalització del contracte el proper mes de desembre, es traslladi el subministrament d'aquest servei a l'empresa comercialitzadora oficial.

Marrodan va explicar que, un cop finalitzin tots els contractes de subministrament el proper desembre, no es farà cap més pròrroga, ja que es preveu l'adhesió a aquesta compra agregada. "Adherir-nos a la compra agregada ens permetrà estar protegits davants dels continus canvis normatius i canvis de preu que es produeixen en el mercat de l’energia. I així no haver d’estar contínuament pendents d’aplicar-ho als nostres contractes amb el patiment de quedar-nos al descobert en algun moment", va explicar.

Els grups de l'oposició, en general, van veure amb bons ulls la compra agregada, tot i que Junts per la Garriga va considerar que s'hauria d'haver fet abans.