La Garriga presenta el seu projecte de mobilitat intel·ligent

Última revisió 18-11-2021 15:23
19/11/2021

Ho ha fet en el marc de l’Smart City Expo World Congress, que s'ha celebrat a Fira de Barcelona entre els dies 16 i 18 de novembre.

L’ajuntament de la Garriga va exposar la seva estratègia de desenvolupament de mobilitat intel·ligent. La presentació es va fer el dimecres a la tarda i s’hi van detallar les línies d’actuació que té obertes en l’àmbit de la mobilitat, tant pel que fa a la part tecnològica com a la ciutadana.

Fa uns mesos que es van instal·lar uns comptadors de bicicletes i persones que s'han distribuit en tres punts del municipi per ananlitzar la mobilitat activa i planificar accions de millora o de facilitació de l'ús de la via pública.

La Garriga disposa d’un estudi de mobilitat urbana que estableix els objectius en la mobilitat activa, l’aparcament i el vehicle privat. D'altra banda, l’any passat es va constituir la Taula de Mobilitat, un instrument de participació ciutadana amb l’objectiu de concretar les accions que preveu l’estudi i ajudar a fer-ne la planificació.

L’inici de la incorporació de la mobilitat intel·ligent es remunta al 2018, en què l'Ajuntament va desenvolupar, amb el suport de la Diputació de Barcelona i una consultoria externa, una estratègia de ciutat intel·ligent. L'estratègia preveu la incorporació de sistemes i elements tècnics a la gestió del municipi.

La presentació va anar a càrrec de Jordi Carreras, cap de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament.

Presentació a l'Smart City Expo World Congress
Presentació a l'Smart City Expo World Congress