La Garriga crea una xarxa de fabricació de mascaretes

Última revisió 23-03-2020 14:39
23/03/2020

El poble es bolca en la confecció de material sanitari.

La xarxa, coordinada des de l’Ajuntament, compta amb la participació de més de 100 persones voluntàries i col·laboradores: empreses, modistes, comerciants, cosidores, l’associació modernista, clíniques dentals i altres proveïdors, entre moltes altres veïnes i veïns, s’hi han bolcat.

S’estan preparant més de 2.000 mascaretes, que s’elaboren amb tela i un procediment curós per garantir-ne el màxim de fiabilitat. De moment, se n’han enllestit 500 i ja s’han repartit 6.000 nous paquets de material per poder-ne fer més.

Malgrat no ser mascaretes professionals, es fan seguint les recomanacions de professionals de la salut. Ara per ara, s’estan acabant de tancar els darrers detalls tècnics, sobretot respecte a la seva esterilització i repartiment, perquè es garanteixi en tot moment la seguretat tant de les persones que les elaboren com de les que les rebran. Les proves d’esterilització es fan en clíniques dentals del poble. Un cop esterilitzades, es repartiran per residències de gent gran, comerços i a persones grans del municipi.

Paral·lelament a la xarxa hi ha persones que estan fent serveis per a l'Hospital de Granollers, tot cosint bosses d’escombraries que puguin utilitzar-se com a bates.

L’Ajuntament vol agrair la disposició i col·laboració de tota la gent que hi està col·laborant i que permet tirar endavant aquesta incitava: Coemmo, Montse Codina, Mobel Baby, Gates i Fils, Creaciones Juana, Creaciones Forcada, Merceria Bassi, Centre Dental Carretera Nova, La Garriga Dental, Navaro Martin, La Garriga Modernista, El Punt Creatiu i una llarga llista de veïns i veïnes voluntàries.

El consistori també agraeix molt el suport que ha rebut per part de totes aquelles persones que s’han ofert a cosir i que encara no ho han pogut fer perquè de moment no es disposa de material per a tothom.

També demana que qui tingui material per fer mascaretes (bobina de roba per a aquest ús, goma elàstica, possibilitat d’esterilitzar...) es posi en contacte amb l’Ajuntament a través del correu electrònic promocio@ajlagarriga.cat.

Una de les voluntàries, cosint.
Una de les voluntàries, cosint.